20/04/2024

И Черно море взе жертва, погребват издавените в Бисер

Огромна вълна край Бургас е завлякла вчера мъж в морето. Тялото му все още не е открито, съобщи кметът на града Димитър Николов.
Вчера морето бе изключително бурно, огромни вълни заляха пристанища и населени места. На места вълните дори достигаха 11 метра.

На мостика в Бургас са били забелязани мъж и жена, които са били предупредени да се махнат заради опасните вълни, каза пред ТВ7 Николов, цитиран от КРОСС. Минути след това мъжът вече бил изчезнал в морето.

По думите на Николов мъжът и жената не са се познавали, тя била там, за да направи атрактивни снимки. Кметът съобщи, че имат нужда от водолази, за да открият тялото.

Морето днес е по-спокойно и не застрашава населени места. Прави се оглед на щетите.

В същото време мобилни групи наблюдават река Янтра, тъй като между Бяла и Ценово има различие в нивата от около метър и половина, което е опасно, съобщи пред БТА зам.-кметът на Ценово Александър Милчев. По думите му разликата в нивото на реката е причинена от ледени блокове, които са се натрупали край моста на Колю Фичето при Бяла.

При бързо топене очакваме да се получи висока приливна вълна с опасност да премине дигите и да залее землището на село Долна Студена, а и части от самото село, каза Милчев.

Днес ще бъде погребението на осемте загинали при наводнението в харманлийското село Бисер. От 10 ч. е поклонението в църквата в селото, а от 11 часа опелото. Разходите ще бъдат поети от областната администрация в Хасково, съобщи областният управител Ирена Узунова.

Спасителен екип ще поднови издирването на възрастното семейство от селото, което все още е в неизвестност след бедствието в Бисер.

http://dnes.dir.bg/news/navodnenie-zhertva-cherno-more-vodnoto-bedstvie-10497885

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *