19/04/2024

ЕС задължи България да направи прасетата и кокошките щастливи. А хората?…

Доволен охранен фермер обясняваше по телевизия, колко квадратни метра площ са нужни на едно прасе за да е щастливо, а две свинчета пакостно търкаляха в еврокочината си огромна топка. Преди това видях и весели кокошки, които снасяха еврояйца, защото също живеят в еврокурник…..

Щастливите случки станаха възможни защото Европейската комисия заплаши с наказания България, ако не ощастливи тези нещастни животинки! И, о, чудо! Оказва се , че по нашите земи обитават само щастливи прасета и още по-щастливи кокошки. За кравите нещата са ясни, те са си щастливи по рождение.

А измиращият вид двукраки, наречени българи, все така е най-нещастният сред всички европейци. Взима най-малко пари най-вече защото официалната статистика твърди от времето на социализма, че видите ли, производителността му била най-ниската в света! Тези голи твърдения обаче засега са само заклинания, изнасяни от кухнята на властта винаги, когато някой иска повече пари.

Но ако се погледнат непроизводителите, онези от НЗОК, Енергодружествата, Водните фирми и все такива бюрократи на държавната ясла, които гълтат безумни пари без да произвеждат нищо, може да се окаже, че според заплатите им България да е на първо място по производителност сред всички еврочиновници.

А хората, които с данъците си и труда си захрнават системата, държавата и плашилото ЕС, се отнасят като с робите -гребци на древните кораби- гребат докато могат, после – зад борда и с камък на шията.

Та мисълта ми е – няма ли този ЕС, който иска щастливи прасета и кокошки у нас, някой ден да поиска да види и щастливи хора??

http://30dumi.eu/2012/02/lukanka-ot-shtastlivi-praseta-i-yajtsa-ot-veseli-kokoshki/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *