19/04/2024

Ден на траур за жертвите на наводнението

Правителството обяви 8 февруари 2012 г. за ден на национален траур във връзка с трагичната гибел на български граждани при наводнението в района на Харманли.
Националният флаг на държавните институции е свален наполовина.

Тридневен траур в памет на загиналите жители на община Харманли по време на бедствието в село Бисер е обявен от вчера със заповед на кмета на Община Харманли Михаил Лисков. Отменят се всички планувани празнични мероприятия на обществени места на територията на общината.

Осем души загинаха, двама се издирват в Харманлийско. Четирима загинаха в село Бисер, където сутринта на 6-ти февруари се скъса стената на язовир „Иваново“ и заля цялото село. Двама са били завлечени от водите в автомобил до с. Иваняне и двама – в друга кола, отнесена от водата край с. Бориславци.

„Цялата ни страна скърби за българските граждани, жертви на наводненията в страната. Още от първия момент съм в контакт с депутатите от бедстващите райони. Народните представители от бедстващите райони активно участват и в този момент са включени в дейностите, предприемани в бедстващите райони за преодоляване на кризата”, заяви пред депутатите председателят на Народното събрание Цецка Цачева, цитирана от „Фокус“. Тя обяви едноминутно мълчание в памет на жертвите при трагедията в Хасковско.

http://dnes.dir.bg/news/traur-vodnoto-bedstvie-10488930

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *