16/04/2024

„Анонимъс“ удариха началник на ГДБОП (видео)

След като отправиха видеообръщение към България, хакерите от „Anonymous” удариха системата ЕСГРАОН. Компютърните гении подменили личността на шефа на сектор „Компютърни престъпления” в ГДБОП Явор Колев, предаде Биволъ, цитирайки доверени източници в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Вместо Явор Колев (на снимката)  в системата вече има трима души с име Кольо Яворов, които носят неговото ЕГН. Снимката на топ-полицая също е подменена. Във файловете за паспорта, личната карта и шофьорската му книжка вече фигурират снимки на мъже с дълги сплъстени коси и несресани бради и мустаци.

Освен това Anonymous са изтрили ключа за уникалност от полето за ЕГН в базата данни. Това позволява да се нароят дублиращи ЕГН-та, което ще доведе до хаос в информационните системи на държавата.

Единствено информационната система за противодействие на престъпността, която се гради от много години и за която ни критикува ЕС в последния си доклад, е неуязвима за атаката.

Това е така, защото в нея няма нито един запис. Няма и система. „Абсолютно неуязвими сме. Няма какво да се подменя и фалшифицира. Непробиваеми сме” – похвалиха се пред Рога и Копита специалисти от IT отдела на Министерството на правосъдието.

http://www.bivol.bg/yavorkolev.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *