19/04/2024

Вестниците „Шоу“, „Марица“ и сайтът blitz.bg отиват у един собственик

Бурното разместване на пластовете в собствеността на водещи печатни издания в България – процес, започнал преди няколко години, продължава.

Очаква се в близките седмици да бъде финализирана сделка за продажбата на пловдивския всекидневник „Марица”. За това в Пловдив се шуми от доста време, но investor.bg научи по свои канали, че този път най-вероятно сделката ще стане факт.

Купувачът няма да е нито „Винпром Пещера”, нито Тодор Батков, както се твърдеше доскоро в интернет издания. Новият собственик на най-влиятелния извънстоличен вестник „Марица” се очертава да бъде един от съдружниците във вестник „Стандарт” – „ГМ прес”, като цената за сделката засега не се споменава.

През миналата година същото дружество придоби малко над 34 на сто от капитала на дружеството, издаващо националния всекидневник.

„ГМ прес” е учредено на 24 март 2011 г. и в него влизат Георги Георгиев, собственик на волейболния отбор ЦСКА (2000 дяла), Галина Пеева (1000 дяла) и Кирил Захариев, собственик на фирма “Мегатрон БТ” (2000 дяла).

Преди сделката със „Стандарт” Георги Георгиев, който е и строителен предприемач, стана съдружник в „Интермедия”, която издава сайта blitz.bg, вестниците „Шоу”, „Доктор”, „Женски тайни”, „Над 55”, „Врачка”.

До неотдавна собствениците на вестник „Марица” бях трима: Степан Ерамян, Спас Василев и Атанас Спасов. Преди няколко месеца обаче Атанас Спасов продаде дяловете си и излезе от „Марица”.

http://www.investor.bg/novini/261/a/stroitelen-predpriemach-kupuva-plovdivskiia-vestnik-marica,129513/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *