29/03/2024

Убиха афганистанка – родила за трети път момиченце

Афганистанка беше убита, защото родила за трети път момиченце, предаде ДПА. 30-годишната Сторай била задушена от съпруга си и от свекърва си.

Трагедията се разиграла в отдалечено село в окръг Ханабад, в провинция Кундуз. Полицейски говорител разказа, че жената била заплашена от съпруга си с убийство, ако роди още едно момиченце. Засега мъжът се издирва, а свекървата на Сторай вече е арестувана.

Миналата седмица в съседната афганистанска провинция Баглан полицията спаси непълнолетно момиче, след като нейните свекър и свекърва я държали заключена в тоалетна 6 месеца за наказание, защото отказвала да стане проститутка.

Правозащитници редовно изразяват тревогата си за съдбата на жените в Афганистан. През 2010 г. в доклад на ООН бе посочено, че една трета от афганистанските жени са изложени на физически и на психически тормоз, а 25 процента стават жертва на сексуално насилие.

2 thoughts on “Убиха афганистанка – родила за трети път момиченце

  1. Ако Бог се развърти,малко хора ще останат на тази земя,за да продължът човешкия род.В духовно отношение настоящата цивилизация е много зле!

  2. Ами зле е, но така трябва да бъде, колкото и неприятно да е. Не съм садист или мазохист, но все още сме в тъмната епоха Кали Юга, епоха на страх, страдание и мъки. ХУбавото е че тя свършва в края на тази година. Нещо ще се случи.
    Относно Бог, ами помисли си, след като вижда всичко, защо 5125 години, не се е развъртял. Явно всичко следва някакъв непонятен за нас план. С недоразвития си интелект и мозък, явно не можем да проумеем, защо е нужно страдание, за да се извисим духовно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *