28/03/2024

Шведи регистрираха като официално вероизповедание копи/пейст-а

Църквата на копирианството е била призната за официална религия в Швеция. Тя смята за свещени командите CTRL+C и CTRL+V (копи-пейст; копиране и поставяне) и приема, че да копираш и да споделяш информация е „най-добро и най-красивото“ на този свят.

По този начин представителите й се надяват да защитят свалянето и копирането на файлове посредством свободата на вероизповеданието.

Основателят на култа Исак Гершон преди няколко месеца е внесъл искане да бъде призната за официално вероизповеданието, което вече има над 3000 последователи.

Копирианците вярват, че комуникацията е свещена и трябва да бъде почитана, а скритото подслушване и следене на хората е грях.

По този начин принципите „всяко познание е за всички“, „търсенето на познание е свещено“, „движението на познанието е свещено“ и „актът на копиране е свещен“ трябва да бъдат зачитани, по силата на факта, че копирианството е признато за официален религиозен култ.

Регистрацията не е станала лесно, защото вярващите е трябвало да опишат формата на молитва и медитация. „Много хора се притесняват, че могат да отидат в затвора за копиране на информация. Надявам се чрез копирианството всичко това да се промени“, споделя Гершон.

Той призова всички граждани да споделят файлове, дори и да не са се присъединили към култа.

„През цялата история различни групи са били преследвани от насилници. Оттогава са се намерили опора в религията и са постигнали мирно съвместно съжителство, без заплахи или преследване“, пише в сайт на новата религия.

vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *