25/04/2024

Първанов: Премиерът прескочи недопустима граница

Премиерът прескочи граница, която за мен е недопустима. Той умее да подменя нещата. Не смея да си мисля какво ще се случи, ако всеки започне да говори така. По този начина президентът Георги Първанов коментира изказванията на Бойко Борисов след убийството на 18-годишната Мирослава.

„По-лошото е, че това не е изтървана реплика. Това е елемент от поведението на премиера, това е неговата стратегия. Той дълго време смяташе, че така печели една широка част от обществото“, каза пред Нова тв президентът, чийто мандат изтича след два дни.

По думите му едно е да кажеш нещата простичко и отчетливо, друго е да ги кажеш грубо. Според държавния глава подобно поведение е вредна тенденция, опасна за политиката.
„Когато преди 2-3 години, с елемент на закачка, казах, че ГЕРБ се атакизира, тогава ми се разсърдиха много. Но трябва да призная, че ГЕРБ, в това число и премиерът, надмина в изразните си средства в много отношения самия Волен Сидеров“, добави Първанов.

Той коментира и отговора на Борисов защо не е бил в Народното събрание при откриването на новата парламентарна година. „Първанов ходи ли?“, отвърна той с въпрос.

„Премиерът трябва да прочете Конституцията – президентът не подлежи на парламентарен контрол – президентът се отчита пряко пред народа“, изтъкна Първанов.

Думите на Бойко Борисов след убийството на момичето от Перник – че семейството трябва да се извини на МВР, а вътрешният министър да награди кучето, открило трупа, с „три-четири телешки пържолки“, предизвика остри критики и от опозицията, която настоя той да се извини. Премиерът го направи, дори покани сестрата на Мирослава в своя кабинет.

Последва и дисциплинарна проверка срещу шефа на антимафиотите в Перник, за когото сестрата твърди, че й е казал да вземе един пистолет и сама да търси сестра си

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *