28/03/2024

Огромен обект идва към Земята от дълбините на Космоса – видео

Вниманието на уфолозите било привлечено от запис, направен от бордовия телескоп STEREO-B на една от двете сонди, разположени от двете страни на Слънцето и позволяващи да се разглежда слънчевата система на 360 градуса. На един от кадрите е засечен обект с триъгълна форма, който се приближава към Земята, идвайки от дълбините на Космоса.

„Ако разчетите ми се верни то в сравнение с видимите планетарни обекти дължината на това нещо трябва да е огромна”, написа потребител в YouTube, регистриран като BeePeeOilDisaster. Така той коментира видеото, заснето в периода 27-29 декември 2011  г. След няколко дни НАСА обнови сайта STEREO и интернет потребителите предположиха, че това е направено нарочно, за да се скрие истината.

Това далеч не е първият път, когато уфолози  откриват НЛО на снимки, направени от сондите STEREO. Обикновено учените не си губят времето да влизат в подобни спорове, но този път решиха популярно да обяснят, че триъгълникът е игра на светлината, а не кораб на извънземна цивилизация.

„Отговорът трябва да се търси на противоположната страна на изображението, обясняват от НАСА. В момента, когато на екрана се появява тайнственият триъгълник, вляво в кадър влиза много ярката Венера”. Тези два обекта се движат синхронно и странният обект представлява всъщност вътрешно отражение на Венера в оптиката на телескопа. Такъв ефект е наблюдаван много пъти. Формите на тези илюзорни обекти по правило са триъгълни или кръгли с различни размери – това се определя от разположените лещи и огледала едни спрямо други.

От НАСА любезно подсказали на уфолозите къде да търсят поредната сензация. Още един пример на вътрешно отражение, но този път от светлината на Земята, може да се види на снимката на STEREO-B, направена през май 2007 г.

Любителите на теориите за заговор бяха огорчени от американското правителство. През ноември 2011 г. Фил Ларсън от департамента по наука и техническа политика при Белия дом заяви: „Правителството на САЩ не разполага с данни за това, че съществува някакъв живот отвъд пределите на нашата планета. Нито за това, че извънземни форми на живот са влезли в контакт с когото и да е било от човешката раса. Поради това нямаме основание да предполагаме, че свидетелства за контакт се скриват от населението. Вселената е огромна и не е изключено някъде в нейните предели извънземни да съществуват. Но няма никакви достоверни доказателства за тяхното пребиваване на Земята”.


Телескоп на борту зонда STEREO-B снял огромный треугольник, приближающийся к Земле из глубин космоса

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *