28/03/2024

Иранският президент: Нужен е свят, основан на справедливостта

Развитието на капиталистическите страни е в задънена улица и единственият изход за тях е „убийство“ на капитализма, според иранския президент Махмуд Ахмадинеджад.

Капитализмът е лишен от логика и „налага“ използването на оръжие, за да се убива и разрушава. Днес единственото, което остава на капиталистическата система е убийство, защото тя на практика се е сринала, заяви иранският държавен глава.

Защо САЩ наказват иранския, кубинския и латиноамериканските народи. Нападали ли сме някого? Искали ли сме повече от необходимото? Никога, подчерта още той.

Държавният глава призова и за създаването на нов световен ред, основан на справедливост и в който ще се уважават всички човешки същества.

Ахмадинеджад стана почетен доктор на политическите науки в университета в Хавана.

Той пристигна в Куба, където ще се срещне с лидера на страната Раул Кастро. Очаква се в Хавана той да се срещне и с оттеглилия се от властта Фидел Кастро. Куба е третата страна от латиноамериканската обиколка на Ахмадинеджад, който вече посети Венецуела и Никарагуа. Очаква се на 12 януари той да отпътува за Еквадор.

Заедно с иранския държавен глава в кубинската столица пристигна и президентът на Венецуела Уго Чавес, който преди това беше домакин на Ахмадинеджад в Каракас.

news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *