28/03/2024

И в САЩ подпалвачи: Започнаха палежи и в Ню Йорк

Серия от подпалвания на частни домове бе регистрирана в Ню Йорк. Засега са нападнати пет жилища. Според разследващите полицаи палежите са извършени със запалителна смес чрез така наречените коктейли „Молотов”.

Правоохранителните органи разполагат с видеозаписи, на които се вижда как неизвестни засега лица хвърлят горящи бутилки в частни имения в Лонг Айлънд. С подобни набези и подпалвания на къщи и автомобили властите се борят безуспешно от няколко дни и в Лос Анжелис.

Както пише New York Daily News  следователите се опитват да разберат съществува ли връзка между всички тези инциденти. Засега се работи по версията, че е възможно престъпленията да са извършени заради ненавист и отмъщение. Персоналът на полицейското отделение за престъпления на основата на ненавист и местни детективи провеждат мащабно разследване. 

Според някои данни палежите в Ню Йорк били извършени след като във ФБР постъпил сигнал за заплахи в местна джамия, съдържащи се в антиислямски блог.

Само за четири дни в страната за извършени 53 такива палежа, в резултат на които са били унищожени автомобили и повредени здания. Пострадали при тези инциденти няма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *