26/04/2024

И Капка поиска оставката на Волен

Като модерна жена Капка Сидерова прощава изневярата на Волен, но като създател на партия „Атака“ иска оставката му заради провала на изборите. Това стана ясно в първото й телевизионно интервю след разрива между двамата, дадено за бТВ. Преди това публично поиска оставката на Сидеров и доведеният му син Димитър Стоянов.

Оказа се, че всички около мен са знаели за изневярата, призна Капк. Волен категорично отричал, убеждавал я, че това са клюки, тя самата се убедила, когато видяла снимките във вестниците. Лидерът на Атака й обяснявал, че обикаля партийните структури в страната, а всъщност се радвал на връзката си с депутатката Деница Гаджева.

Капка разкри също, че самата Деница Гаджева е станала член на Атака по препоръка на сина й – евродепутата Димитър Стоянов.

Такива неща стават в живота стават. Любов, любов, но когато си политик, имаш отговорности, коментира още Капка Сидерова и припомни пагубните истории с жени на Бил Клинтън и Строс Кан.

Обикновено такива истории са доста фатални за един политик, заяви Сидерова. Тя обаче бе категорична, че не се отказва от „Атака“ в никакъв случай и че разцеплението в парламентарната група на „Атака“ не е причинено от семейните истории на Сидерови.

Казаха: това са семейни истории, няма да взимаме страна. Не е това причината, смята Капка. Според нея основната причина за напускането на депутати от „Атака“ е лошата и некоординирана кампания на изминалите местни и президентски избори. Капка даде пример с „ужасно усмихната снимка на Волен“ на плакатите и билбордовете му като кандидат-президент.

На въпрос защо не се е намесила, виждайки слабости в кампанията Капка призна: „Аз вече нямах отношение към кампанията. Решенията вероятно се вземаха от тричленката Десо Чуколов, Павел Шопов и Деница Гаджева“. Капка Сидерова заяви, че Волен трябва да подаде оставка, защото явно до няколко месеца парламентарната група на „Атака“ няма да съществува.

„По принцип съм се занимавала с черната работа. Направих вестник Атака с много малко хора, стоях денонощно във вестника. Не очаквах да се стигне до уволнението ми от вестника. 5 години правих сама този вестник и знам как цепех всяка стотинка“, коментира Капка Сидерова. Тя научила от медиите, че вече не е главен редактор на партийния ежедневник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *