25/04/2024

Дългове за парно докараха полицай до самоубийство

Дулото или дълговете? В тази дилема бившият полицай и служител на управлението в АЕЦ „Козлодуй“ Красимир Нановски избрал куршмума. Това е основната версия за смъртта на 53-годишния мъж от врачанското село Малорад. Следови кучета завели ченгетата от Бяла Слатина до трупа му близо до крайпътното заведение „Мара Врачанка“.

Тялото на Нановски е намерено на 11-ия ден след изчезването му в гористата местност. Той бил проснат с огнестрелна рана в лявото слепоочие, а в лявата си ръка държал пистолет ТТ, калибър 7/62. Оръжието е законно притежавано, уточняват от ОД на МВР-Враца.

На 11 януари Красимир Нановски взел рейса за Враца в 8 часа сутринта. Бил притеснен, че не смогва да погасява заем от банка и солиден дълг, натрупан за парно от апартамент в града. Съпругата му Янка напразно го чакала да се прибере с последния автобус. Жената още повече се уплашила, тъй като мъжът й тръгнал без мобилния си телефон и нямала никаква връзка с него. Обадила се на сина и дъщерята, които живеят във Враца със семействата си, но баща им не бил при тях. На следващата сутрин съпругата поискала да бъде обявен за издирване, като не криела най-лошите си предчувствия.

Никой в Малорад не си е помислил, че Красимир може да вземе такова фатално решение. Той получавал голяма пенсия, а бил още млад и след като напуснал службата преди 4-5 г., работел и като охранител. Нищо в поведението му не издавало, че е изнервен и има големи кахъри. Но явно това, което е преживял във Враца, го е извадило извън контрол. На връщане от града слязъл не в Малорад, а в предишното село – общинския център Борован, и потънал в гората, за да свърши със себе си.

На този етап разследването не изключва и хипотезата за убийство, макар че е малко вероятна. Засега не е известно някой да има мотив за най-тежкото престъпление. Предстои аутопсия, изготвяне на редица експертизи и разпити. Чак тогава ще се установи дали полицаят сам се е прострелял, или някой, който е знаел, че е левак, го е гръмнал в лявото слепоочие и е сложил патлака му в лявата ръка.

One thought on “Дългове за парно докараха полицай до самоубийство

  1. Някой вярва ли на тази версия? Да се гръмне заради парно…Аре стига!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *