23/04/2024

Тайнствените целебни свойства на тибетските пеещи чаши – видео

Тибетските пеещи чаши издават завладяващи ефирни звуци, които изпълняват човека и околното пространство с хармония, тялото със здраве, а душата – със спокойствие. И досега тибетските пеещи чаши са обвити в мистика и загадки. Съвременните учени не са успели да разгадаят докрай природата на техните лечебни и хармонични звукови вибрации.

Уникалната метална сплав, от която са изработени тибетските пеещи чаши, позволява да се получи звук, който значително се отличава от звученето на всички други музикални инструменти. За разлика от синтезаторите, звученето на пеещите чаши се получава благодарение на триенето на дърво в метал. Това има много важни последици. Например – лечебните свойства на тибетските пеещи чаши, както и способността им да увеличават податливостта на някои жлези, изпълняващи ролята на своеобразни превключватели между симпатиковата и парасимпатиковата нервна система. Свирейки или наблюдавайки пеещи чаши човек придобива хармония, разбира вълшебната сила на звука и природата на тишината.

Човек би могъл сам да си направи звуков масаж, ако сложи тибетска пееща чаша върху корема си – малко по-ниско от пъпа или на всяка друга чакра, бавно да удари с дървения стик по края на чашата и да наблюдава как произведената вибрация се разпространява по тялото.

Тибетските пеещи чаши могат да се използват не само като инструмент, като предмет за медитация и лечение, но и като прекрасно допълнение на интериора. Те имат прекрасна художествена стойност и придават на дома източна атмосфера, създават хармонично пространство за почивка.

Майсторът на фън шуй Лилиан Ту твърди, че дори и да не свирите с такава чаша, а просто да я поставите на полицата в коя да е нейна част, самото й присъствие ще донесе в дома ви сполука и благополучие. Във фън шуй тибетските пеещи чаши обикновено се използват за очистване на помещението. Ако минете през цялото си жилище със звучаща чаша, вие ще го очистите от негативните енергии.

Тибетската пееща чаша е в състояние енергийно да засили коя да е част от вашето жилище. Ето защо тя е нещо като универсален талисман, който подобрява енергетиката на дома.
Съществуват твърдения, че водата, налята в такава чаша под въздействието на вибрациите, възстановява своята структура. С други думи – тя става „жива” и „лека”. Такава вода е много полезна за пиене, за измиване, за поливане на растения.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *