20/04/2024

НАСА снима гигантски космически кораб край Меркурий – видео

Гигантски обект, който прилича на космически кораб, откриха в орбитата на Меркурий интернет потребители, докато изучавали видеозапис, направен от сонда на НАСА. Сондата Стерео заснела нещо близко до Меркурий на 1 декември 2011 г. докато снимала мощно изригване на слънчева плазма. Записът е бил качен в YouTube. Скоро един от потребителите забелязал, че се вижда как плазмата облива не само самия Меркурий, но и някакъв непонятен обект.

Специалистите веднага побързали да разочароват търсача на извънземен разум с обяснението, че предполагаемият НЛО е обикновен артефакт, появил се заради лошата обработка на видеозаписа. Според обяснението на научната лаборатория на Военно-морските сили на САЩ обектът всъщност е следа от Меркурий на това място, където той е бил позициониран на 30 ноември. При снимките се използвало изображение, получено за две денонощия и той просто не бил махнат от видеозаписа.

„Когато снимката се прави в продължение на два дни такива обекти като планетата остават във вид на артефакти на това място, където са били в първия ден на снимката. И затова се изобразява като ярък участък в подобреното изображение”, коментира сътрудникът на лабораторията Нейтън Рич.

Това не е първият случай, когато бдителни потребители откриват в снимките от космоса тайнствени обекти. Неотдавна обект, приличащ на изкуствена станция, откри на Марс американецът Дейвид Мартинес. Изследователят – любител, направил откритието си докато разглеждал спътниковите снимки на планетата в програмата Google Earth.

Тогава експертите също заявиха, че бялото нещо на снимката на повърхността на Марс е резултат от работата на камерата на спътника. „Това прилича на линеен артефакт, предизвикан от космическото излъчване”, обяснил астрономът от университета в Аризона Алфред Мак Ейвън.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *