28/03/2024

Монти и Берлускони получиха писма с куршуми

 

Монти

Десетина плика, съдържащи куршуми и адресирани до италианския премиер Марио Монти, предшественика му Силвио Берлускони и директори на вестници са задържани снощи в пощенска станция, съобщават медиите в страната.

Пликовете без марки били открити в разпределителния център в град Ламеция Терме, в южната област Калабрия. Писмата, изпратени от името на неизвестното досега „Движение на въоръжените пролетарии“, съдържали заплахи и ругатни, както и искане да преразгледат антикризисния план, в противен случай ще платят скъпо за това, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

„Ние ще ви накараме всички да си платите. Ние ще ви ударим и това ще бъде война до смърт. Оловото не липсва и сега експлозивите идват благодарение на арабските приятели“, се казва още в посланието.

Само преди няколко дни писмо-бомба избухна в данъчна служба в Рим и рани директора. Отговорност за атентата пое италианската лява организация „Неформална федерация на анархистите“. Тя се обяви и за автор на друго писмо с екзплозив и шрапнел, което беше изпратено малко преди това на изпълнителния директор на до Дойче банк Йозеф Акерман.

Междувременно Марио Монти реши да подложи новите антикризисни мерки в страната на вот на доверие в парламента, който ще бъде гласуван днес. Това ще бъде първият вот за новото правителство. Новите антикризисни мерки, които на първо място ще засегнат обикновените граждани, включват повишаването на пенсионната възраст, връщането на данъците за недвижимо имущество и повишаването на данъчните задължения за луксозните имоти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *