24/04/2024

Какво е предсказала Ванга за съдбата на човечеството според руснаците

На човечеството са известни само няколко авторитетни ясновидци. Но през миналия век никой не е бил толкова популярен и уважаван колкото Ванга. За предсказанията на Ванга са чували всички. Целият Интернет е изпъстрен със заглавия за това, че уж Ванга предсказала края на света през 2012 година. Направила ли е наистина такова предсказание? Не, не е. Ванга е предсказала апокалипсис, но не през 2012 година, а през далечната 5079 година.Както и много други предсказатели Ванга никога не е казвала нищо конкретно, тя по-скоро е говорила с намеци. Поради тази причина много нейни пророчества станаха разбираеми за нас много по-късно, даже след смъртта й.

Например през 1989 г. Ванга казва: „скоро ще бъде невъзможно да се яде месото на кравите, козите и овцете”, а после „ ще има на Земята много болести, неизвестни сега на човека…” В началото на 21-ви век светът беше обхванат от свински грип и болестта луда крава по говедата, припомня сайтът Тайни.нет.

Ванга много често е произнасяла думата криза. „Много хора ще страдат. А вие дори не предполагате какво ви очаква…Много народи ще живеят без светлина, храна и отопление, без дрехи…” Тази, които се занимават с изследване на предсказанията на Ванга са абсолютно уверени, че тя визира сегашната икономическа криза, която започна през 2008 г.

Колкото до 2012 г., в която уж по думите на някои  предсказатели ще настъпи апокалипсисът – дали Земята ще се сблъска с блуждаещата из  вселената планета Нибиру, дали ще започне Трета световна война – Ванга не казва нито дума. Тя винаги много уверено е заявявала, че ще има големи военни конфликти, но винаги е добавяла: „ целият свят няма да бъде обхванат от война”.

Ванга е предсказала началото на война на мюсюлманските народи срещу Европа през 2011 г. Тя е казвала, че до лятото на 2012 г. европейците ще страдат от химическа атака. Ванга много пъти е споменавала за избухвания на Слънцето, което се потвърждава и от астрономите, но никога не е казвала, че през 2012 ще настъпи краят на света.

Съществуват няколко непроверени сведения за това, че уж Ванга е говорила за последиците от такива слънчеви изригвания, а също, че била споменавала за това, че през февруари 2012 г. планетата ни ще премине между Нибиру и Слънцето. В резултат на многобройните изригвания в Слънчевата система на Земята ще започнат разрушителни катастрофи – цунами, земетресения дори там, където преди това никога не ги е имало. Заради изригванията ще се прекъснат връзките с космическите кораби, намиращи се в космоса, много градове и села ще бъдат под водата.

Поради всичко това Европа ще обезлюдее, предсказала Ванга. Най-силната държава в света ще стане Китай. А в света всичко ще се промени: развитите и неразвитите страни ще си сменят местата. Орбитата, по която се върти Земята, ще се измени немного. Това на свой ред ще доведе до топенето на световния лед и нивото на океана ще се вдигне. През 2028 г. ще бъде създаден нов, съвършено различен източник на енергия, а през 2033 г. към планетата Венера ще се отправи първият пилотируем космически кораб.

Хората през 2046 година ще могат да отглеждат в изкуствени условия кой да е орган на човека. А през 2066 г. ще започне всеобщо рязко застудяване, причина за което ще станат САЩ, които ще употребят  срещу мюсюлманите ново климатично оръжие.  През 2100 година изкуствено слънце ще освети тъмната страна на Земята, а през 2111 г. хората вече ще приличат на киборги, през 2125 година Земята ще получи първия космически сигнал от друга цивилизация, през 2130 г. с помощта на тази цивилизация ще бъдат построени първите селища под водата, през 2164 г. хората ще започнат да превръщат животните в получовеци.

По-нататък Ванга предсказва постепенно охлаждане на Слънцето, промяна на орбитите, по които се върти планетата, ще се наложи да бъдат променени всички закони на физиката. По-нататък ще започне смесване на всички раси, изменение на гравитационните сили и в самия край около Земята ще се образува каменно-прахов пояс, възникнал от удара на Луната с комета. Хората ще се научат да получават енергия от нищото, да се преместват във времето и да се свързват с отдалечени светове.

Към 3797 г. на Земята, предсказва Ванга, ще изчезне всичко живо, но до това време населението на планетата вече ще се е преместило в друга звездна система. А през 4509 година човекът ще достигне такова съвършенство, че ще може да говори с Бога. През 4599 хората ще станат безсмъртни.

През 5076 г. хората ще открият границите на Вселената, а две години по-късно ще вземат решение да преминат в друга Вселена. Ванга предсказва края на света през 5079 г., макар и да не е ясно какво трябва да се подразбира от това: дали човечеството ще загине или пък ще премине в съвършено различно измерение.

Според мнението на някои скептици обаче Ванга никога не е правила такива ясни и конкретни предсказания. Още повече – за толкова далечно бъдеще – това просто са измислици. Но без да гледаме толкова далеч напред трябва да се подчертае: Ванга никога не е говорила, че в идващата 2012 г. ще настъпи краят на света. Така че не си струва да се тревожим за идването на апокалипсиса догодина, приписвайки тези твърдения на Ванга.

One thought on “Какво е предсказала Ванга за съдбата на човечеството според руснаците

  1. 3797? 5076? Авторът да не е объркал блога?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *