25/04/2024

Граничари уловиха йети в горите на Ингушетия – видео

Същество, приличащо на човек, уловиха в горите на Ингушетия местни граничари. За изучаване на находката в републиката са повикали специалисти от Москва. За това разказва министърът на труда и социалното развитие на републиката Багаудин Маршани.

Според думите на министъра преди няколко дни в Джейрахски район местен ловец видял как някакво животно улавя овен. Мъжът си помислил, че вижда мечка и започнал да стреля, при което животното се изправило на задните си крака и избягало в гората. След известно време в този район дошли граничари, които хванали йети в малка долчинка. Съществото по разказа на Маршани е високо около два метра. Прилича на горила, умее да стои на задните си крайници. Предполага се, че това е самка. Предните крайници на съществото са много къси. То ръмжи и издава неразбираеми звуци. Храни се и с месо, и с растителност.

В интернет се появи видео на неуспешния лов. На него може да се различи как огромно човекоподобно същество бяга от ловеца. Мнозина нарекоха тези кадри фалшификат. В същото време част от коментаторите под видеото съобщават, че по местната телевизия били показани и други кадри за заловения йети, съобщава  „Эхо Москвы“.

Обикновено съобщенията за срещи с руския снежен човек идват от Кемеровска област. Последното от тях беше през април 2011 г. Ловци чули някакво хрущене и пронизителен вой, идващ откъм река Кабирзи. Изтичали към брега, където видели, че примерно на 10 метра от него под леда е пропаднало приличащо на човек същество, покрито с тъмно-кафява козина. Ловците побързали да помогнат, подавайки на потъващото същество сух клон от трепетлика. Съществото сграбчило клона, добрало се до брега и избягало в гората.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *