19/04/2024

Борисов подмина с мълчание протестиращите в Пловдив

 

Снимка на Цветелина Белутева

Министър-председателят Бойко Борисов отказа да се срещне с протестиращите синдикалисти в Пловдив. Днес във връзка с изнесеното заседание на кабинета в областната управа на Пловдив КНСБ и КТ Подкрепа свикаха пореден протест пред сградата на областта срещу промените в пенсионната система и премахването на класовете за стаж от заплатите, настоявайки управляващите да се съобразят с президентското вето върху поправките.За началото на правителственото заседание министрите бяха посрещнати с викове „Оставка“ от присъстващите близо 200 протестиращи.

„За десет месеца са натрупани 161 хиляди дни от болнични. Това са пари, които плащаме от нашите и вашите джобове. Затова няма да се срещам с тях“, заяви пред журналисти премиерът.

Преди началото на заседанието Борисов и министърът на земеделието Мирослав Найденов връчиха символично тазгодишните субсидии на трима животновъди от Пловдивска област.  Найденов съобщиза животновъдния сектор е 93 милиона лева. Повечето от средствата вече са по сметките на производителите, а до утре всички стопани от бранша ще получат парите си, каза Найденов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *