28/03/2024

Български Хелзикски комитет: Държавата се самотрече

 

Маргарита Илиева

Управляващи и „опозиция” без свян си покупко-продадоха бъдещето на съда и нашето право на правосъдие, като избраха никакви и низки хора да контролират съдиите посредством наказателната власт на ИВСС.

Нито свободните български медии, нито верните на народа съдии, нито гражданските защитници, нито дори Европейската комисия смутиха блатната липса на съвест на депутатите, които не представляват нищо, освен неодушевените си сделки за беззаконие. Българският хелзинкски комитет намира, че с вчерашния непристоен акт на несъстоятелност на парламента – избора на доказано безчестни хора за ИВСС, сегашната държава напълно се самоотрече, що се отнася до претенцията й да е правова. Тя не е правова, а крива. За съжаление, не само управляващите са агресори спрямо върховенството на закона. „Опозицията” им кооперира, когато опира до контрол над право(раздаване)то.

Без преувеличение, на гражданите им призлява от „правна” комисия и „народно” събрание, които избират „инспектори”, като настоящите шефове на етичната деградация на ВСС.

Но. В България има истински журналисти. Има съдии. Има правозащитници.

Властта е в собствения си капан.

Адв. Маргарита Илиева, заместник-председателка на Български хелзинкски комитет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *