30/05/2023

Администрацията на Обама отрече съществуването на извънземни, астронавт твърди обратното

Легендарният астронавт Едгар Митчел (на снимката), стъпил на Луната, неведнъж публично е призовавал правителството на Америка официално да обяви контактите на извънземни със представители на Земята. Нещо повече – той твърди, че Луната вече е заета. От човек ходил до спътника на планетата ни подобна позиция звучи повече от убедително. Вижте какво казва шестият човек, стъпил на Луната и поставил рекорд за най-продължителен престой на нея тук.

Белият дом обаче съобщи официално, че не разполага с доказателства за съществуването на извънземни, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес. Администрацията на Обама направи това необичайно изявление в отговор на две подписки в официалния й уебсайт.Една нововъведена опция в сайта дава възможност на обществеността да внася подписки, на които администрацията трябва да даде официален отговор, ако са събрали достатъчен брой подписи. В този случай над 5000 души се подписаха под искане Белият дом да разкрие правителствената информация за извънземни същества, а над 12 000 подписаха друга петиция, в която се настоява за официално признаване, че извънземни са влизали в контакт с представители на човечеството.

В една от подписките се твърди, че стотици военни и представители на правителствени агенции са заявявали, че извънземните съществуват и се подчертава, че според редица допитвания американците смятат, че властите крият нещо от тях. В отговор Фил Ларсън от Отдела за политика на науката и технологиите към Белия дом писа, че правителството на САЩ не разполага с доказателства, че съществува живот извън Земята или че извънземни са установявали контакт с хора.

„Освен това няма надеждна информация такива доказателства да са укрити от обществеността“, уточнява Ларсън. Той все пак не изключва възможността да съществуват извънземни и признава, че НАСА проучва подобна хипотеза.

Според мнозина учени и математици чисто статистически има голяма вероятност да съществува живот сред „трилионите и трилиони звезди във вселената“, но те същевременно отбелязват, че шансовете да се влезе в контакт с извънземни са изключително ниски предвид огромните разстояния, посочва Ларсън.

При лансирането на уебстраницата „Ние, народът“ през септември Белият дом обеща да отговаря на всяка подписка, която е събрала най-малко 5000 подписа за 30 дни. Сега прагът е покачен на 25 000 подписа, отбелязва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

dir.bg

(Visited 239 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *