23/04/2024

За 50-годишния юбилей: Ден на отворените врати в КЦМ

Кандидатът за кмет на Пловдив, издигнат от БСП, Георги Търновалийски, посети днес КЦМ-Пловдив. Визитата беше направена в деня на отворените врати по случай 50-годишния юбилей на комбината. Именно в него през 1989 г. Георги Търновалийски е започнал трудовия си стаж като икономист ценовик в плановия отдел на цех „330”, специализиран за добив на злато.

Заедно с десетки близки на работещи в предприятието Георги Търновалийски разгледа гигантските инсталации на предприятието и отбеляза колко много се е променило то през последните години. „Тук на практика може да се види как въпреки прехода и кризата КЦМ върви напред и нагоре, модернизира се и се развива. Това посещение е от голяма полза за мен като кандидат за кмет, защото е отличен пример за добър опит, който мога да пренеса и при управлението на града в бъдеще. Чрез създаването на по-добра бизнес среда и привличането на инвестиции в Пловдив, по примера на КЦМ, могат да бъдат развити и други производства през следващите години. Тук всеки може да се учи и на социално отговорен бизнес, тъй като виждаме, че въпреки трудните времена в предприятието са запазени социалните придобивки за работниците”, заяви Георги Търновалийски.

Кандидатът за кмет припомни, че КЦМ от дълги години традиционно спонсорира много културни и спортни прояви, и допълни, че като кмет не само ще запази, но и ще развива добрите партньорски взаимоотношения между КЦМ АД и община Пловдив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *