20/04/2024

Отрупват с цветя, магазините на Apple в цял свят в памет на Джобс

 

Ройтерс

Почитатели на Стив Джобс, който почина на 5 октомври, се стичат в магазините на компанията по цял свят, за да отдадат почит на гениалния визионер, преобразил всекидневието на милиони, съобщава „Ройтерс“.Те изпълват фирмените магазини Apple в Ню Йорк, Шанхай, Хонконг, Сидни и други градове. Повечето от тях носят цветя, свещи, снимки на Джобс и продукти на създадената от него компания Apple.

Край дома на Джобс в Пало Алто в Калифорния също прииждат хора.

Пред централата на Apple в Купертино, Калифорния, знамената са свалени наполовина, а на близката ливада опечалени фенове оставят цветя.

„За мен няма разлика между Стив Джобс и Луи Пастьор“, казва Читра Абдолзадех, здравен служител в Купертино.

Бен Чес, на 29 години, инженер в интернет компания и бивш стажант в Apple, е дошъл след работа с колата си от Сан Франциско, за да остави цветя пред централата на компанията.

Призори в магазина на Apple в Сан Франциско хората държат снимки на Джобс върху техните iPad и оставят картички с надписи „Благодаря ти, Стив“ и „Мразя рака“. Навсякъде има свещи и червени ябълки, разказва репортер на „Ройтерс“.

Компютърните фенове в Китай са особено развълнувани, отбелязва „Ройтерс“. „Дойдох тук, за да видя как работят в първия ден, след като загубиха Стив Джобс“, казва Дзин И, на 26 години, който е дошъл в най-големия магазин на Apple в Шанхай, отворил врати през миналия месец.

„Аз също дойдох, за да изкажа съболезнованията си по свой начин. Днес е толкова тъжен ден. Той създаде джаджи, които промениха възприятията на хората към машините.“

dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *