29/03/2024

Каквито овцете, такъв и животът ни

Целият свят бе залят от протести срещу несправедливостта. Това се случва за първи път в човешката история. Естествено, една от причините за синхронизирането на недоволството и исканията на протестиращите е глобалната мрежа.

У нас в столицата с над 1,3 милиона жители на протест излязоха трийсетина души и изглеждаха направо смешни. Не защото протестираха, нито пък заради исканията си. А заради бройката на протестиращите.

Ще рече човек – всичко им е наред на всички софиянци, че и на всички българи. Ще рече доволно и Бойко Борисов, защото си го има доказателството черно на бяло: „Аз нали ви казах колко сме добре, другите трябва да се учат от нас”.

Овце сме, когато ни назначават и когато ни определят смешните заплати, овце сме докато работим, а със заработеното едва си покриваме сметки – доказано е с проучване,че повече от 30 на сто от работещите българи трудно изхранват  децата си. Какво да кажем за семействата само с един работещ или безработните…
Овце сме и когато целият свят се вдига срещу несправедливостта, но ние традиционно си трайкаме. Има балъци, които ще свършат работата и без наше участие.

На такива овце, такъв живот ни се пада…

One thought on “Каквито овцете, такъв и животът ни

  1. Реално наистина голяма част от Българите се превръщат в стадо – оставят се някой друг да ръководи действията им…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *