20/04/2024

2000 предизборно се врекоха във вярност на вицето Стефан Данаилов

Шоуто в аква парка на пловдивския хотел „Санкт Петербург“ вечерта на 5 октомври се вписа в листата на всички знаменити реалити формати с рекордния брой участници, атмосфера и музикална картина. 2000 души, повечето дами, се събраха, за да изразят верността и обичта си към филмовата легенда Ламбо, към професор Данаилов, към кандидат за вицепрезидент Стефан Данаилов. С „Дами канят с № 8 на чаша вино с Ламбо” – епизод 2, стартира политическото турне из страната на кандидата на БСП за вицепрезидент с мото «Сърце до сърце».

Изборите си всеки прави със сърцето, а това жените го знаят най-добре – с тези думи водещият шоуто Ники Априлов покани на сцената Минка Сърнешка, председател на пловдивското обединение на жените социалистки, организатор на събитието. Тя изрази увереност, че професор Стефан Данаилов ще е най-достойният вицепрезидент, че той ще даде – така както го е правел в киното и театъра – модел, достоен за подражание, а също и повод за национална гордост и да вдигна чаша вино за успеха на каузата, наречена българска духовност.

Културата е потребност от първа величина, но за да можем да я подкрепяме на само на думи и не само с емоции, ще трябва да вдигнем пловдивската икономика, ще трябва да направим живота ни тук по-удобен, с по-високо качество – каза в наздравицата си кандидатът на левицата за кмет на Пловдив Георги Търновалийски. И отново изрази личното си убеждение, че Пловдив може, че Пловдив има бъдеще.

„Това не е поредният митинг на БСП, а една красива вечер, в един красив град, с едни красиви хора, с които искаме да си пожелаем успех“, започна с признание в любов към пловдивчани обичаният от млади и стари Ламбо. Просълзен, той припомни старта на  кампанията на БСП за президентските избори на централния площад в Пловдив на 26 септември: „Тази дата е съкровена за мен, защото много отдавна на нея сключих граждански брак с моята съпруга и така вече близо 50 години. На 26  септември видях моята мечта – много усмихнати хора от всички възрасти на площада, които ни пожелаваха успех и искаха автографи“, сподели Стефан Данаилов от сцената в аква парка.

И припомни думите на Алеко, че няма нищо по-хубаво от мечтите на един човек, защото в тях никой не може да му се бърка. Защо кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин отсъства от сбирката в Пловдив, Стефан Данаилов обясни така: „Ивайло е много по-срамежлив от мен, като разбра, че имам среща с 1500 жени, хвана обратния път“. Това предизвика весели закачки и аплодисменти сред дамите.

С възгласи „Победа – победа!” бяха посрещнати думите на професора, че точно Георги Търновалийски, наричан от него Пловдивски, е кметът, който може да направи Пловдив европейска културна столица. Стефан Данаилов припомни, че е жива идеята от „Дами канят”- епизод 1 през 2009  за събиране на средства за издаването на културна енциклопедия за Пловдив. „Обичам ви! Целувам ви!“ – така завърши обръщението от сцената на бъдещия вицепрезидент. С „Обичаме Ви” го пресрещаха след това почитателки, настоявайки за автографи, подарявайки му свои лични талисмани и цветя, и фотографирайки се с него.

В подкрепа за кандидатите на БСП за президентските и местни избори пяха Петя Буюклиева и Николай Манолов, Мариана Попова и Миро.
Накрая водещият шоуто Ники Априлов припомни финала на култовия „Дами канят“, когато героят на Стефан Данаилов – Яким, пада в басейна и десетки дами се спускат да го спасяват. Нямаше такъв финал в аква парка. Имаше нещо повече – море, преливащо от любов и вярност към Стефан Данаилов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *