20/04/2024

Започна се: РЗС удари предизборно Росен Плевнелиев под кръста

 

Атанас Семов

Заради констатирани навремето в Германия нередности и закононарушения на фирмата „Ирис интернешънъл“ наложена ли е и каква забрана на управителя й Росен Плевнелиев, за влизане в Германия-черен печат или друга мярка, попита кандидат-президентът от РЗС Атанас Семов. Г-н Росен Плевнелиев се появи от нищото и беше утвърден като медиен продукт, нещо като певицата Мадона в българската политика, започна той задочния си диалог с кандидата на ГЕРБ.„Шеговито казано дори инициалите му са ПР. Имиджът му бе изграждан продължително и то с държавни пари – парите, които неговото министерство даваше на медиите и най-вече парите от държавния бюджет, с които той плащаше показните и ужасно скъпи магистрали, увещавайки ни, че това били европейски пари“, каза Семов.

Той призова Плевнелиев да излезе „сам, без бащинската сянка на Борисов“ и да каже колко точно струват построените за 2 г. магистрали и как са платени. Каква част от плащанията били направени със средства от държавния бюджет, които са можели да бъдат насочени към разплащане с българския бизнес и по този начин да намалят безработицата и да увеличат доходите.

Семов попита през коя година и с чия протекция фирмата „Ирис интернешънъл“ подписва договор с немската строителна фирма „Линднер“. Дали като управител на „Ирис интернешънъл“ Плевнелиев е подписвал декларации с невярно съдържание за спазването на минималните възнаграждения на работниците, съгласно законодателството в Германия и внасянето на осигуровки върху тези суми.
Констатирано ли е трайно нарушаване на законодателството от Плевнелиев при подписване на договори с работниците и при внасянето на осигуровките? И в какви актове на немската държава са тези констатации?

Стигнало ли се е в резултат на тези констатации до лишаване на фирмата му „Ирис интернешънъл“ от правото да действа в Германия? Какви санкции е наложила немската държава на фирмата и платил ли е Плевнелиев глобите?

РЗС напомня библейската истина, че признатия грях е половин грях и призовава Росен Плевнелиев да направи необходимите признания в следващите дни, призоваваме и премиера Борисов да си провери кандидата, ако случайно не го е направил навреме, категоричен бе Семов.

РЗС се закани, че ако няма отговори, те ще ги дадат на 18-ти септември.

dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *