19/04/2024

Величко Апостолов: Искам да променя модела на управление на Пловдив

Величко Апостолов

–    Г-н Апостолов, защо искате да станете кмет?
–    Искам да стана кмет, за да променя Пловдив, защото Пловдив няма нужда от пореден кмет, а от промяна на модела на управление. Това може да го направи непартиен кандидат, единствено кандидат, който има друг начин на мислене – модерно, технократско, прагматично, но дисциплинирано и самодисциплинирано. Пловдив е уморен и изтощен от постоянно сменящи се власти, които обаче не променят модела. Всъщност пловдивчани трябва да избират на 23-ти октомври не лице, което трябва да заеме кметския стол, а да изберат кмет, който им е необходим за налагането на новия тип управление. Важно е не кой да бъде Кмет, а какъв да бъде Кмета? Убеден съм, че аз и моят екип, хората, които сме в общинската листа, сме образ, израз, емблема на това ново поколение управленци и политици, които имат силата, възможностите и енергията да променят модела на управление в Пловдив.
–    Какво точно означава промяна на модела?
–    Промяна на модела включва, както промяна на начина, по който работи администрацията, така и промяна на финансирането на общината, промяна на изразходване на средствата, на подхода при определяне на приоритетите на общината. Трябва изобщо да се промени начинът на мениджиране на тази община. Община Пловдив е най-голямата икономическа структура в района, тя е осмият по ред осигурител в страната, най-големият работодател в областта, структурата с най-големия бюджет. А в същото време работи с методи, начини и принципи, които са изостанали минимум с 20-25 години. Община Пловдив се управлява, както преди 1989 г. В нея всичко е ретроградно. Представете си една фирма, която има голям капитал и големи възможности, а в същото време методите й на работа са остарели, те не са модерни. Как смятате, че една такава фирма може да просъществува?

В цяла Европа и в света всички големи инфраструктурни проекти, прекрасният сграден фонд, обектите, свързани с културата и спорта, са строени от общината и от държавата, а не от частни структури. Единствено с промяна на модела на управление всички тези неща могат да се случват и тук. Няма друг начин. Аз съм приел себе си и се смятам за представител на това поколение, което може да промени нещата. Всички претенденти за кметския стол, които в момента са в предизборната надпревара, са представители на стария модел. Единственият, който е в противоположна посока, това съм аз, защото аз не искам да влизам в тази дифузия на стария, ретрограден начин на управление.
–    Кои са избирателите, които ще гласуват за вас?
–    Изключително широк е кръгът, макар на пръв прочит моята кандидатура да изглежда несериозна, защото не съм подкрепен от големите политически партии, които са парламентарно представени. Величко Апостолов е подкрепен и ще бъде подкрепен от изключително широк кръг от хора. За да не бъда голословен, ще ги конкретизирам: това е гилдията на юристите – съдии, прокурори, адвокати, нотариуси, съдебни изпълнители и т.н. Аз съм изключително добре приет от цялата гилдия. Те имат моето доверие и ми дават своето. Това е гилдията, която през последните години не гласува и не желае да се забърква с политика и управление, защото не вижда в кандидатите техния кандидат или човекът от техните среди.
Втората група избиратели това са тези, по принцип партийно принадлежащи и партийно гласуващи хора, които за добро или за зло тази година бяха изправени пред едни строго и неатрактивно подредени партийни листи. Дори да харесват хората, които са в листите за общински съветници на определена партия, не харесват кандидата за кмет. От всяка голяма и парламентарно представена партия 30 на сто от нейните поддръжници не харесват кандидата си за кмет. И в мое лице те ще видят този кандидат, който не им предоставя тяхната партия.

Третата група са хората с гражданско мислене. Все повече са пловдивчаните с будна  гражданска съвест. Това е, както аз го наричам, обществото на мислещите хора – хората, които се замислят не кое е по-малкото зло от кандидатите за кмет, а  кое е най-доброто.

Четвъртата група, които ще са моите избиратели са тези, които казват за мен: това е човек, който е успял в живота, печели много добре. Какво го кара да влезе в политиката, освен ако не иска да промени нещата към по-добро?

Да, искам пловдивчани да имат добри условия и качество на живот, такива, каквито съм създал за хората, с които работя. С избирането ми за кмет ще променя не само модела на управление, но и ще накарам пловдивчани да се гордеят с мен. Защото аз и моето семейство ще представяме достойно най-древният жив европейски град. Убеден съм, че с моя стил, поведение и компетентност, ще бъда приет навсякъде по света позитивно и хората ще запомнят Пловдив, защото са ме харесали. Пловдивчани, ще знаят, че техният кмет няма да изложи града. Пловдивчани ще харесват и ще се гордеят с кмета си и със семейството на кмета. Това ще съживи ценностите на пловдивчани и гордостта им на достойни хора.
–––––––––––––

Величко Апостолов открива предизборната си кампания на 29 септември, от 20 часа, на Летния театътър, с платен спектакъл на трупата на Нешка Робева. Всеки симпатизант и поддръжник на кандидатурата на младия юрист и на неговата  ГРАЖДАНСКА листа за общински съветници може пряко да  подкрепи финансирането на кампанията. Само трябва да си купи билет за спектакъла на Нешка Робева, от 10 или 15 лева, от предизборната шатра, разположена на централната улица до сградата на Драматичния театър. Така Величко Апостолов за първи път в България прилага модел за набиране на средства, без анонимни дарители, взимайки пример от държавата с най-силна демокрация и силно гражданско общество – САЩ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *