28/03/2024

Социалдемократите представиха официално кандидата си за кмет на Пловдив

Величко Апостолов (с микрофона)

Официалното представяне на кандидатурата за кмет на Пловдив, излъчена от политическа партия Обединена социалдемокрация – Величко Апостолов, който е и водач на листата, изпълни със симпатизанти и гости снощи ресторант „Амбасадор” на хотел „Дедеман-Тримонциум-Принцес. Специално за срещата дойде уважаваният финансист и съветник на премиера Бойко Борисов Кольо Парамов, който на свой ред се кандидатира за кмет на столицата, където е и водач на листата на партията. Забелязана бе и Петя Раева, депутат на ДПС в 41-о Народно събрание, както и въздушният ас – о.р. генерал Евгени Манев, бивш командир на авиобаза Граф Игнатиево и бивш шеф на Военната академия. Тук беше и цветът на адвокатската колегия в Пловдив.

Според Кольо Парамов Величко Апостолов е най-сериозният и най-перспективният кандидат за кмет на Пловдив, излъчван досега. Той разкри, че Апостолов е оглеждан и проучван в продължение на няколко месеца. Сега обаче всички са убедени, че той ще даде нов подтик, нова сила за обединението на младите в Пловдив.

„Социалдемокрацията има да решава много сериозни задачи в лявото пространство. БСП и компания представляват в Социнтерна интересите на олигарсите, пренебрегвайки ценностите на средната класа, коментира Парамов. Сега 87-90 на сто от населението в България е поголовно бедно. Ето защо ние трябва да стартираме убедителен процес в ляво. Величко Апостолов е в състояние да го направи. Той не е обременен от прехода. Той може да накара хората да му се доверят и да преуспеят с един нов вид политика”, каза в краткото си слово Кольо Парамов.

Самият Величко Апостолов  разказа как са се харесали още от първата им среща с Йордан Йорданов,  главен секретар на Политическа партия Обединена Социалдемокрация и ръководител на предизборния щаб на партията за страната, пряк наследник на незабравимия и единствен „аристократ” в българската политика д-р Петър Дертлиев.

Кандидатът за кмет на социалдемократите подчерта, че не влиза във властта, за да се сдобие с 5-6 апартамента и хубава кола, защото всички тези неща той вече си ги има. За него Пловдив е град със седем главни букви, той е българският Йерусалим с мирното съжителстване на много етноси. И напомни, че Пловдив е най-старият жив град в Европа.

„Имам силата да реализирам програмата си не въпреки пловдивчани, а за пловдивчани, каза Величко Апостолов и сподели, че мечтата му е Пловдив да бъде едновременно като Дубровник, Мюнхен, Грац и Барселона . „Аз съм другият кмет, аз съм другото Бъдеще”, обяви той мотото на участието си в изборната надпревара.

Кандидатът за кмет представи своя предизборен щаб и листата от кандидати за общински съветници, в която влизат около 40 души. Ръководител на предизборния щаб на Величко Апостолов е Йордан Кънчев.

В листата преобладават млади успели вече в живота технократи. Втори  след Апостолов е адвокатът Николай Пенев от кантора „Богданов и Пенев”, тук е и шефът на дирекция „Правна” в Община Пловдив Савина Петкова – желязната лейди в кметството, която Апостолов измъкна изпод носа на сегашния кмет Славчо Атанасов, собственичката на модна къща „Агресия” Десислава Маламова, която каза, че застава до Величко Апостолов, защото му има доверие. В листата е и инженерът Валентин Иванов, адвокатът Николай Кунев, както и Айнур Тосун, излъчен от средите на ромската общност, за когото Величко Апостолов каза, че е гордостта на листата му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *