28/03/2024

Премиер и министър откриха детски полигон в Раковски

Парк с полигон за безопасност на движението и детски кътове, изграден по Оперативна програма „Регионално развитие“ за над 3 млн. лв., откриха край  Община Раковски премиерът Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и кметът на Община Раковски Иван Антонов.„Искам да поздравя кмета с начина, по който работи – за сравнение: Пловдив е усвоил 7 млн. Лв, а Раковски – 10 млн. лв. за една година. Всеки да си направи извода“- каза при откриването на парка министър председателят и допълни: „Защото за пътищата, които правим – всеки ден с километри, са необходими обучени водачи.  Много се радвам, че на този полигон децата на Раковски ще се учат на правилата на движение, на ред и на дисциплина“.

Бурни аплаузи от хората, дошли специално за откриването на новата придобивка, получиха думите на Борисов за разрушения мост на река Стряма. „Не съм забравил моста на Стряма. Проектиран е за около 3 млн. лв. И догодина ще го направим и него. Това, което сме подписали на кмета е пълно саниране на 7 училища и 7 детски градини. И ще видите колко хубави ще станат„.

„Раковски доказа, че може да управлява успешно големи европейски проекти, нещо, с което други по-големи общини не могат да се справят“, каза и министър Лиляна Павлова.

„Горд съм, че поставихме началото на европейската визия на нашата община. Аз и екипа ми имаме амбицията и компетентността да  продължим да градим бъдещето  й“, каза и Иван Антонов.

Заедно с премиера той преряза лентата на парка. Всички гости наблюдаваха открития урок по безопасност на движението на детския полигон. По проекта са изградени пешеходни алеи, зона с шадравани, беседки и обществена чешма, детски люлки и пързалки, велоалеи и улично осветление – всичко това – достъпно за хора в неравностойно положение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *