18/04/2024

Полицаи извиха ръцете на кандидат за кмет от партията на Капон

Отнемат плаката на Станка Тачева

Полицаи извиха ръцете и отнеха от председателя на Инициативен комитет „Свобода” и кандидат за кмет на ЕНП Станка Тачева плакат, на който пише „Дразним ви, защото вече подписахте”.Това стана по време на откриването на обновения площад в Нова Загора в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов. Цивилни и униформени представители на полицията насила са отнели и още четири плаката на протестиращите от Инициативен комитет „Свобода”, на които са били изписани „Прерязвате законите”, „Борисов, откраднахте ни площада”, „Вземете си Кольо, върнете ни площада” и „Батко и Братко, обичат Бате”, както и транспарант с името на инициативния комитет.

„Оправданието на полицаите бе, че дървените пръчки, на които бяха поставени плакатите ни са били оръжие”, обясни Станка Тачева и допълни – „Казахме на полицаите, които дойдоха и бяха цивилни, че ако смятат, че сме опасни да останат да ни пазят. А на въпроса ни, защо не отнемат чадърите на хората, отговорът от страна на органите на реда беше, че ще ги вземат, но това така и не се случи. И се чудя защо един лист хартия е по-силно оръжие от един чадър?”

Въпреки, че доброволно са предали дървените пръчки, на които са били поставени плакатите, цивилните полицаи са отнели и самите плакати, с оправданието, че това не било митинг, на който да се протестира.

От 2008 г. Инициативен комитет „Свобода” се бори срещу незаконния ремонт на градския площад в Нова Загора. „Писали сме стотици писма МРРБ, Министерство на културата, ДНСК, полицията срещу ремонта на площада, тъй като е подписан в нарушения на документацията на проекта за обновяване на площада. Въпреки това проектът бе подписан от тогавашния зам.-министър на регионалното развитие, а днес министър – г-жа Лиляна Павлова, която също присъства на откриването на незаконно обновения площад”, каза Станка Тачева.

„Това е втори пореден случай с кандидат за кмет на ЕНП в рамките на по-малко от месец. Надяваме се, че това не е тенденциозно”, каза председателят на Единна народна партия г-жа Мария Капон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *