25/04/2024

Нешка Робева започва „Купонът” на 8 септември

Тази есен пловдивчани със сигурност ще има с какво да зарадват префинените си сетива и чувствена душа – в града на тепетата се очакват сценични представления от най-висока класа. Качественото шоу започва с мегаспектакъла „Купонът” на трупата на Нешка Робева на 8 септември, четвъртък, от 20.30 часа, на Античния театър. Билетите с цени от 10 до 15 лв. вече се продават от разпространителската мрежа на Eventim и на касата в книжарница „Форум” в мол „Галерия Пловдив”. В книжарницата в мол „Галерия Пловдив” могат да се купят билети за всички културни събития в Пловдив и България всеки ден от 10 до 21 часа.

Пак тук почитателите на легендарната рок банда “Диана Експрес” могат да се снабдят с пропуск срещу 10 или 12 лева за концерта на 18 септември /неделя/ в Летния театър. Неостаряващите музиканти (без основателя на групата Митко Щерев) ще представят новия си албум с обещаващото име “Завръщане”. Пловдив е вторият град, през който ще премине националното турне на “Диана Експрес”.

Пловдив е градът, в който легендарният руски ансамбъл „Игор Мойсеев“ ще направи първото представяне пред българска публика на превърналия се в сензация на Бродуей спектакъл „Ночь на Лысой горе“ (Нощ над пустата планина). Това ще бъде премиера и за целия Балкански полуостров. Руският академичен ансамбъл за народни танци „Игор Мойсеев“ идва с новата си програма в Града под тепетата на 19 ноември в Шеста палата на Пловдивския панаир, съобщиха организаторите от продуцентска компания АРТ БГ. Турнето ще продължи във Варна на 21 ноември в ДКС и ще завърши в София на 23 ноември в зала 1 на НДК. Билетите за спектакъла на ансамбъл „Игор Мойсеев“ в Пловдив вече се продават от разпространителската мрежа на Eventim в мол “Галерия Пловдив”, в книжарница „Форум”.  Само до 15 септември  билетите са на промоционални цени от  15 и 20 лв. и ВИП места от 30 и 40 лв.

И в трите града ансамбъл „Игор Мойсеев“ ще представи нова програма в две части. В първата част  ще видим най-доброто от богатия репертоар на състава, включващ над 300 танци на народите: руски, грузински, калмитски танци и Балканска сюита – продължение на проекта, започнат преди 3 години с български танц, поставен от българския хореограф Живко Иванов и композитора Димитър Христов.  За първи път на родна сцена руските артисти  ще изиграят  македонски и сръбски танц, разработени от същия хореографски състав.

Във втората част на програмата ще бъде премиерното представяне у нас на превърналия се в сензация на Бродуей спектакъл „Ночь на Лысой горе“ (Нощ над пустата планина). С либрето на Гогол по старинна славянска легенда и музика на Мусоргски, това невероятно представление е играно в САЩ над 20 пъти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *