19/04/2024

МВР министърът моли журналистите за помощ срещу купуването на гласове

Снимка на "Сега"

Има конкретни случаи на нарушение на изборното законодателство, с които се занимават както ДАНС, така и МВР, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов, но отказа да посочи къде и какви са случаите. (Макар че цяла България видя за какво става дума: Репортер на бтв отиде в емблематичния в много и все отрицателни  на отношения цигански квартал „Столипиново“ в Пловдив и излови купувачите гласове.

МВР на готово или може би против волята си ги арестува, а магистратите им наложиха най-тежката мярка за неотклонение – б.р.).Цветан Цветанов подчерта, че именно за това е създаден координационният щаб, който да съгласува действията на различните органи, „за да можем да предотвратяваме, а не да се движим след събитията“.

Цветанов призова медиите да сигнализират за нарушения и заяви, че всеки едни случай веднага ще бъде разследван. По думите му медиите и неправителственият сектор биха имали принос да бъдат ограничени възможностите за порочните практики от последните 15 години да се определя политиката на една община или на държавата на случаен принцип или на принципа на купуването на гласове.

„Едно от най-важните оръжия против купуването на гласове е високата избирателна активност. Ако всеки отиде да гласува, смятам, че няма да има такъв проблем“, каза Цветанов.

news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *