25/04/2024

Кандидатът за президент Мария Капон представи вицепрезидента си

Николай Кисьов

Полк. Николай Кисьов, командир на контингента (старши национален представител) в операциите СФОР на НАТО и АЛТЕА на Европейския съюз  през 2004 г. и 2005 г. в Босна и Херцеговина, е кандидатът за вицепрезидент на кандидата за президент на ЕНП Мария Капон.

„Достойното място на българските офицери, сержанти и войници е дълг на цялото ни общество и на първо място на главнокомандващия, защото те изпълняват съвестно службата си към родината в различни точки по света. Време е да им отдадем заслуженото тук в България”, заяви кандидатът за президент Мария Капон при представянето на Николай Кисьов.„С респект и удоволствие приех поканата на Единна народна партия и лично на г-жа Мария Капон за участие в надпреварата на предстоящите избори. За мен това е предизвикателство, а аз съм свикнал да приемам предизвикателства. В професионалната ми биография дотук не е първият случай, в който съм се захващал за нещо отначало и съм го довеждал докрай. Началото и идеите, които ми предлага Единна народна партия, ми харесаха. Въпреки че съм безпартиен, никога не съм бил човек без мнение. Затова и приех отправената ми покана.”, заяви полк. Николай Кисьов при представянето си.

„Може да звучи абсурдно за мнозина, но в последните години в пътя си към цивилизованото общество, към членство в НАТО и в Европейския съюз България първо изпращаше армията си. Ние бяхме първите, които свиквахме със стандартите на съюзниците. Първи, които приехме порядките. Първи започнахме да общуваме като приятели. Първи влязохме в стандартите им. Колкото и да е абсурдно след нас се движеше и гражданското общество, и политическата система, и отделни сфери от обществения ни живот като правосъдие и вътрешни работи, за които и до днес търпим критика. Имах честта и ангажимента да съм един от тези, на които армията и държавата повери да участвам в такъв процес.”, каза полк. Кисьов. Според него мястото на Българската армия в обществото, на българските офицери, сержанти и офицери, далеч не е това, което трябва да бъде в една цивилизована страна с демократични устои.

„Уважението, което е дължимо към тези, които във всеки един момент са готови да дадат живота си, липсва. Военни пенсионери на 50 и няколко години с прекрасни граждански специалности, квалификации и образование се намират в периферията на обществото. То не се възползва от техните способности, въпреки че през цялото време се оплакваме от изтичане на мозъци. Българското офицерство и сержантство не е част от консервативния и патриотичен елит на обществото, каквото всъщност трябва да бъде.”, каза кандидатът за вицепрезидент на ЕНП. Негово виждане за Българската армия и нейното достойно място е различно.

„Различно трябва да е отношението на държавата и към военноинвалидите, военнопенсионерите и активно служещите. Ние сме част от колективна система за сигурност, но това не ни освобождава от персонална отговорност към собствените ни въоръжени сили”, каза полк. Кисьов и допълни, че е готов да води този разговор на висок глас и открито,  и затова застава до Мария Капон. „Духът на Българската армия винаги е бил висок, сега е време да застане на нужната висота и честта на пагона”, заяви полк. Кисьов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *