25/04/2024

Иван Тотев обяви кандидатите на ГЕРБ за ОбС на Пловдив

Кандидатът за кмет на Пловдив и водач на листата за общински съветници от ПП ГЕРБ Иван Тотев обяви днес имената на част от влезлите в листата на управляващата партия. Това стана на първата пресконференция на Тотев сред регистрацията за предстоящите избори за местна власт през октомври. Той съобщи поименно имената на първите десет избираеми кандидати за общински съветници. На изборите за местната власт през 2007 г., когато ГЕРБ все още не беше доизградена политическа формация, хората на Бойко Борисов под тепетата спечелиха 13 места в местния парламент. Сега ГЕРБ-ерите в Пловдив искат да достигнат заветните 26 съветници, което ще им осигури устойчиво и самостоятелно управление на града.

Сред кандидатите на избираеми позиции в листата личат имената на досегашните кметове на район „Централен” Райна Петрова, на район „Източен” – Петър Петров, на Александър Държиков, водач на групата на ГЕРБ в ОбС, на писателя Димитър Атанасов, на шефката на регионалния образователен инспекторат доцент Павлинка Кацарова, на бившия летец на бойни изтребители о.р. от резерва генерал Димитър Цветков, бивш зам.-кмет на Пловдив, сега зам.-кмет на район „Централен”, на Радослава Ташкова, Димитър Кацарски, началник на сектор в РДНСК, на директорката на училище „Елин Пелин” Десислава Желязкова. На 13-та позиция в листата е известният футболен съдия Атанас Узунов.

В листата не са намерили място сегашният кмет на район „Западен” Здравко Димитров, както и на „Северен” – д-р Ина Филипова. Отсъствието на първия Иван Тотев обясни, че се дължи на самоотвода му. А на Ина Филипова – че не е била издигната и предложена от районната си организация. За сметка на това докторката изненада всички с официалното си съобщение, че се явява като кандидат за кмет на Пловдив и водач на листа от… ромската партия ДРОМ.

Иван Тотев маркира първите събития от предстоящата предизборна кампания на ГЕРБ. И съобщи, че сегашният кмет Славчо Атанасов не се отзовава на нито една покана и очевидно бяга от дебат. „Искам да го попитам на един такъв дебат защо Пловдив е на опашката по усвояването на средства от еврофондовете, защо нерешените проблеми в  началото на мандата му през 2007 г. си остават нерешени и сега”, заяви Иван Тотев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *