05/12/2022

Истерията на XXI век: 700 милиона вече са във Фейсбук

Над един милиард души, или над 70% от всички интернет потребители на планетата, са регистрирани в различните социални мрежи. В Европа средният брой социални мрежи, в които са регистрирани жителите на Стария континент, е 1,9 на човек. Аналогичните показатели за САЩ и Бразилия са съответно 2,1 и 3,1.По данни на холандската агенция за онлайн социологически проучвания Insites Consulting, една сесия на потребителите на Facebook в социалната мрежа трае средно около 37 минути, а в микроблогинг услугата Twitter – 23 минути, съобщава kaldata.com

Социалната мрежа Facebook е най-голямата в света, като броят на регистрираните в нея потребители вече надвишава 750 милиона души. 400 милиона от тях посещават Facebook ежедневно.

Аудиторията на микроблогинг услугата Twitter е повече от 200 милиона души, като при това 100 милиона от тях използват услугата веднъж в месеца, а 50 милиона – всеки ден.

Анализаторите на агенцията твърдят, че за новите социални мрежи ще става все по-трудно да привличат нови потребители – приблизително 93% от тях изразяват удовлетворение от съществуващите и в момента услуги.

„Големите социални мрежи ще станат още по-големи, а малките са заплашени от изчезване“, пишат авторите на изследването.

news.bg

(Visited 78 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *