24/04/2024

Хирургическа операция спря шефа на гребането за европейското

Денис Освалд ( първият вляво) и българските организатори на шампионата

Операция на рамото ще попречи на президента на международната федерация по гребане Денис Освалд да присъства на европейското първенство, което ще се проведе в Пловдив от 16 до 18 септември. Първоначално Освалд бе потвърдил, че пристига в България, но в последния момент получи лекарска забрана да пътува.
„Скъпа Светла, бях на преглед при моя хирург и той не е доволен от начина, по който се възстановявам, пише Освалд до президента на Българската федерация по гребане Светла Оцетова. – Упрекна ме, че съм работил прекалено много през последните 3 седмици, въпреки неговите предписания да го давам по-кротко и да почивам. Строго ме посъветва да си стоя вкъщи, защото иначе не може да гарантира успешното ми възстановяване. По тази причина, въпреки огромното ми желание, няма да мога да дойда в Пловдив. Сигурен съм, че ще ме разбереш.”

За шампионата на континента отпадна двукратният световен шампион за юноши Александър Александров, който се състезава за Азербайджан. Първоначално той бе потвърдил участие, но впоследствие от местната федерация обявиха, че Сашо няма да гребе в Пловдив „по здравословни причини” и ще изпратят резервен състезател. В крайна сметка и резервата отпадна и Азербайджан няма да има гребци на европейското първенство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *