29/03/2024

Бой между деца, затворени в клетка, втрещи Великобритания

Видеозапис на две малолетни момчета, биещи се в клетка пред ликуваща тълпа в британски клуб, бе остро осъден от държавни служители и организации за защита на децата, които окачествиха боя като варварски, предаде Асошиейтед прес, цитиран от БТА.Двете момчета – на 8 и 9 години – не носят протектори и каски, а на записа се вижда, че едното момче плаче. Политици и медицински експерти изразиха тревога, а полицията започна разследване на случая след появата на записа на 10 септември. Направен е в клуба Грийнлендс – бар и обществен клуб в Престън, Северозападна Англия.

В записа, поместен в интернет, се вижда как момчетата се бият в клетка, наблюдавани от десетки възрастни. Министърът на културата Джеръми Хънт, който отговаря за спорта, каза, че кадрите са шокиращи. Борбата в клетка, известна още като битка до край или смесени бойни изкуства, е спорт, който позволява на участниците да използват разнообразни техники, взаимствани от бокса, борбата и бойните изкуства. Този спорт е динамичен и често пъти кървав, но негови поддръжници твърдят, че причинява по-малко ранявания и травми, отколкото други спортове като бокса.

Националното дружество за превенция на жестокостта към децата и Британската лекарска асоциация осъдиха участието на подрастващи деца в такива жестоки спортове. Управителката на клуба Грийнлендс Мишел Андерсън обаче каза, че момчетата не са били в опасна ситуация по време на кратката демонстративна схватка, след която имало няколко спаринга между възрастни. По думите й в боя между момчетата не е имало удари и ритници.

Ник Хартли, чийто 8-годишен син Кайън е един от участниците, каза, че момчето обича този спорт. „Този спорт въобще не е опасен, той е контролиран“, каза той. „Синът ми обича да прави това, никога не е бил принуждаван. Той иска да го прави, така че го оставете“, добави Хартли. Полицията съобщи, че няма да повдигне обвинения по случая.

dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *