19/04/2024

Берлускони пак блесна: Изказа се просташки по адрес на Меркел

Италианският премиер Силвио Берлускони предизвика огромен скандал в отношенията си с Германия, обиждайки вулгарно канцлера Ангела Меркел, съобщава световната преса. В подслушван от полицията телефонен разговор с италиански журналист 74-годишният Берлускони изрича следните думи по адрес на 57-годишната Меркел: „Това е една дебела к…., която никой не би искал да ч…“. Говорителят на италианския премиер отказа да коментира публикувания запис.

Подслушваният разговор е бил в рамките на разследването срещу Берлускони за организирането на секс забавления. Скандалът вече мина границите на Апенините и германската преса си задава въпроса дали Берлускони наистина така вулгарно е обидил Меркел.

Това не е първият скандал между италианския премиер и германския канцлер. По време на срещата на НАТО преди две години Берлускони остави Меркел да го чака 15 минути, докато той говори по мобилния си телефон.

През 2008 година пък, по време на официалната визита на германския канцлер в Рим, Силвио Берлускони изскочи зад гърба й и извика: „Ку-ку!“

dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *