29/03/2024

Злобен самоубиец връхлетя челно и подпали автобус с пътници

Петдесет и пет годишен мъж се удари челно с колата си в автобус край Сливница и загина на място, съобщи МВР.

Според шефа на областната дирекция на МВР комисар Николай Николов, цитиран от „Фокус“,  вероятно става дума за самоубийство. Преди това мъжът е подпалил софийския си апартамент и предупредил съпругата си, че възнамерява да сложи край на живота си чрез автокатастрофа.Полицията е получила сигнал за това четири минути преди произшествието. Загиналият се е сблъскал челно с автобус на компанията „Юнион Ивкони“, пътуващ от Испания с 43-ма души пътници и трима шофьори. От катастрофата автобусът е изгорял. Според информация на dariknews.bg някои от пътниците и шофьорът имат прорезни рани от счупените стъкла.

Според комисар Николов катастрофата е станала на прав участък и без видими причини като спукана гума, например. По думите му шофьорите на автобуса са проявил висок професионализъм, успели са бързо да отворят вратите и така да спасят пътниците от възникналия пожар.

Според показания на очевидец леката кола се е движила с много висока скорост – над 90 км/ч, информира „Фокус“. Агенцията цитира директора на транспортната компания Ивайло Константинов, който е уверил, че е изпратен друг автобус, за да извози пътниците.

dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *