25/04/2024

Всяка трета жена сключва брак с „неправилния“ мъж

Всяка трета жена се сключва брак с „неточния“ мъж. Такива жени се омъжат без любов. При това жените си дават сметка, че извършват неправилен избор. И все пак – отиват под венчилото. До този извод достигнала социоложката Дженифър Гуейн. Тя направила допитване, в което взели участие около хиляда жени, които скоро са се развели със съпрузите си. Една трета от участничките в допитването още преди сключването на брак вече са знаеели, че не си подхождат с избраника.

Авторката на проучването изтъква три причини, поради които жените абсолютно съзнателно се хвърлят в нещастен брак. Най-разпространетата от тях е възрстта: жените се омъжват, защото се страхуват, че времето им изтича, а връстниците им отдавна са се задомили. Освен това жените упорито се надяват, че с течение на времето ще обикнат своя мъж. И последно, много се омъжват просто заради това, че не виждат достойна алтернатива на избраника си и си мислят, че по-добър така или иначе няма да срещнат.

Социологът съветва жените дори и в най-безнадеждната ситуация да не бързат с избора и да не се омъжват от безизходица или надявайки се на случайността.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *