23/04/2024

Синът на Филип Боков и съпругата му загинаха в катастрофа

Синът на бившия депутат и настоящ посланик в Словения Филип Боков – Георги (39 г.), и 37-годишната му съпруга Мария загинаха в катастрофа с автобус на пътя Слънчев бряг-Варна днес по обед, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Бургас.
Инцидентът е станал около 13.15 часа в района на разклона за Иракли, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас, цитирани от Труд и „Фокус“.Георги Боков ударил с колата си „Ауди А5“ челно автобус „Скания” с бургаска регистрация, собственост на фирма „Шанс Тур” – Царево. В него са пътували украински туристи от Варна към Южното Черноморие.

На място са загинали Боков и съпругата му. В болница „Св. Анна” във Варна са приети 11 украински туристи, повечето от които са с леки контузии.

По първоначални данни причина за катастрофата е неправилно изпреварване от шофьора на аудито на колона от автомобили, обясниха от полицията.

Това е втората катастрофа с автобус днес. 55-годишен столичанин, решил да се самоубие, рискува живота на още 46 души, след като заби колата си челно в автобус на пътя Калотина-София до Сливница.

Филип Боков – баща на загиналия Георги Боков, преди няколко години се отказа от сина си заради многобройните му криминални прояви – най-вече кражби на коли, на които той не можеше да противодейства. Синът беше пребил почти до смърт родната си майка. Преди няколко години се самоуби дъщерята на Филип Боков – Биляна. Криминалните прояви на сина му костваха добрата кариера на Филип Боков в редиците на БСП и той се оттегли от активна политическа дейност. В момента е посланик на България в Словения. Филип Боков е брат на сегашният генерален секретар на ЮНЕСКО Ирина Бокова.

dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *