28/03/2024

Психотронното оръжие: Мит или реалност

През последните двайсетина години често се разпространяват слухове за някакво психотронно оръжие. Говори се, че такова оръжие въздейства върху тълпи от хора и е в състояние да ги принуди да извършват нужните на притежателите на оръжието демонстрации, да накарат търговците да купуват определи стоки и други подобни.

Дори да предизвика бягство от противника при военни битки. Въпреки множеството съобщения за неговото въздействие никой до този момент не е  открил – или поне – не е оповестил принципите на неговото физическо въздействие върху човека.

Някои източници твърдят, че някакви лъчи с някакви честоти – обикновено
обвиняват микровълновото излъчване, въздействат на някои участъци от мозъка. Трябва да се отбележи, че мозъкът на човек в нормално психическо състояние е доста трудно да бъде „превъртян“ с цел да бъде принуден да извърши несвойствени за него неща. Но съществуват и други мнения – има описани например достоверни случаи на „изперкване“ на космонавти в орбита  – вижте разказите за някои невероятни случаи тук.

За преобръщането на мозъка обикновено се използват химически вещества от типа на LSD,LSM, деметилтрептамин, буфотеин, мескалин, псилоцин, псилобицин и …обикновена водка в извънредно големи количества – водката оказва силно въздействие на изцяло идиотските типове хора. Посочените вещества в прилични концентрации действително напълно променят мозъка на психически несъстоятелните хора. В психиката на нормалните дозата с променящо действие обикноменно е почти смъртоносна. А в обичайните дози нормалните хора не изпитват нищо друго освен еуфория.

Върху мозъка на слабоумните преобразяващо действие има и хипнозата, и обикновената улична, печатно-телевизионна реклама. Върху мозъка на здравите хора тези психически манипулации не оказват никакво въздействие. Това се знае от опитите за общуване с достатъчно известни хипнотизатори и екстрасенси и от многобройните неуспешни опити за промиването на мозъците ни с реклми и прочие акции на медидите – нулево въздествие. Въобще в медицината е известно, че с лесна внушаемонст се отличават само хората, страдащи от слабоумие в някаква форма.

Но мозъците на здравите хора могат да оказват огромно въздействие с такива психологически обработки като сплашване, сексуални обещания или ограничения. В този списък не влизт такива въздействия като например материално-паричните, тъй като те са управляеми от съзнанието.

И така: съществува ли в действителност психотронно оръжие, основано на някакво излъчване? Да допуснем, че съществува, но явно то въздейства крайно избирателно. Психотронното оръжие може да оказвавъздействие само на хора с олигофрения (слабоумие) в някаква степен, дебилност, имбецилност, идотия. Върху мозъка на здравите хора въздействието с някаква електромагнитна енерги не може да бъде оказано с достатъчна сила.

Въздействието на високо ниво на микровълново лъчение върху мозъка може да бъде най-вече термично – клетките на мозъка неизбежно ще бъдат органически поразени и мозъкът просто ще умре. Такова микровълново оръжие лесно може да бъде изработено. Но да се нарече то психотронно е неправилно.

Съществуват твърдения според които микровълновото излъчване може да се моделира по специален начин и именно тази модификация оказва въздействие върху мозъка при крайно ниски нива на излъчване. И че тайната на психотронното оръжие се крие именно в методиката и алгоритмите на модулацията. Но това едва ли е вярно тъй като нито един военен сблъсък например не е доказал използването на оръжие с подобни свойства.

Врагът винаги ще бъде разбит, ако е малочислен, ако е лошо въоръжен, ако няма грамотно стратигическо планиране и кадърни командири, ако има лошо организирани свързки, ако няма силна кауза за борба. Само при наличието и на един от тези фактори всеки враг би бил разбит.

В най-новата история не е имало случаи не е имало случаи, когато при отсъствие на споменатите фактори поразеният враг да побягнал безумно и да е хвърлил оръжие. Такова бягство е възможно само при исползване на химически психо отрови. Но тяхното използване винаги е достатъчно явно и определимо с медицински и химически средства. Така или иначе достоверен факт за използване на психотронно оръжие на бойното поле няма доказан.

За съжаление обаче психотронно оръжие очевидно все пак се разработва дотолкова доколкото и малки дози енергия оказват въздействие на лица с проявление на медицинска идиотия. И за съжление такива личности са болшинство във всяко масово струпване на хора. Във всеки случай мирните рекламни акции оказват потресаващо въображението въздействие на основна част от обществото и този факт не подлежи на никакво съмнение.

One thought on “Психотронното оръжие: Мит или реалност

  1. Според мен това са си по-скоро чисти митове… едва ли е реалност това..само примиват мозъците на хората и ги карат да се страхуват безпричинно. Защо ли? Защото страхът ги кара да вярват. В какво? В медиите. Защо? Има изследвания които доказват повишеното доверие в медиите , например при унищожително земетрсение(хората пак се страхуват). А защо в медиите? Защото чрез медиите властта пропагандира личните си интереси. Ето това е истинското оръжие. Разбира се .. нещата не са толкова прости :) КОгато има много хора(обединение в групи по интереси) искат властта, те започват да водят борба с другите, тоест партия X пропагандира чрез медия X , партия Y чрез медия Y и така нататъка :) За останалото се сещайте сами :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *