23/04/2024

Подготвят третия фестивал „Дефиле на младото вино“

Трето издание на националния фестивал „Дефиле на младото вино” ще се проведе на 26 и 27 ноември т.г. в Пловдив, реши Управителният съвет на Съвета по туризъм – Пловдив, който е основен организатор на събитието. Спазвайки традицията, празникът ще се състои през последната събота и неделя на месец ноември в Стария град.

На „Дефиле на младото вино”2011 ще бъдат поканени всички винарски изби в страната, както и производители на хранителни продукти. Повече възрожденски къщи да отворят врати и да станат домакини на празника, прие на първата си среща тези дни Организационният комитет на фестивала. Амбицията на организаторите е тази годна събитието да привлече още повече посетители от страната и чужбина, а забележителностите на Стария град и Пловдив да бъдат представени и  рекламирани още по-добре.

Съветът по туризъм – Пловдив, организира фестивала в партньорство с Община Пловдив, Общинския институт „Старинен Пловдив”, Европейския рицарски орден на виното – Консулат България и браншовите организации на винарите.

В миналогодишното издание на „Дефиле на младото вино” участваха 20 винарски изби от страната, които предложиха за дегустация своите млади вина на повече от 5 хил. туристи и гости на празника.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *