29/03/2024

Общината обяви обществена поръчка за 150 хил. лева

Процедурата по избор на изпълнител на обществената поръчка за изготвяне на Генералния план за организация на движението в Пловдив вече е стартирана, съобщи зам.-кметът Георги Титюков. Тя е най стойност 150 000 лв. Крайният срок за подаване на документите от страна на участниците е 3.10.2011 г.До този момент Пловдив няма изработен и приет Генерален план за организация на движението, въпреки опитите, направени през 2007-2008 това да се случи.

„Този план следва при спазване на изискванията на българското законодателство да доразвие и уточни обществено значимите въпроси по организацията на движението в града и да служи като основа за нормативното функциониране на целия транспорт. Ние сме поставили високи критерии за избор на изпълнител и очакваме фирми с опит да се включат в обществената поръчка, тъй като става дума за сериозен и дългосрочен план”, посочи зам.-кметът. При изготвянето на самия Генерален план избраният участник ще трябва да се съобрази, освен с действащите и влезли в сила планове и схеми в Пловдив, и с подготвяните от страна на общината проекти в областта на обществения транспорт.

„По програмата за устойчив градски транспорт сме се преборили 2 795 000 евро без ДДС да бъдат заложени за изграждане на интелигентна система за управление на трафика – тук освен изграждането на център за управление, е включена подмяната на светофарите на 51 възлови кръстовища, броячи, трафик-камери, датчици, сензори – изобщо, всичко необходимо за електронното управление на трафика, така че например, при подаване на информация да се увеличи зеленият сигнал на дадено натоварено кръстовище, за да се избегнат задръстванията дори в натоварените часове”, посочи още Георги Титюков.

Зам.-кметът добави, че  по същата оперативна програма 5.3 млн. евро без ДДС са заложените средства за изграждането на велоалеи – които ще опасват в 18 лъча в града.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *