29/03/2024

Общината не дава нито лев от гаражите за район „Източен“

Петров

В строителната програма на район „Източен” за тази година основно е заложено изграждането на нови тротоари – 1500 квадратни метра, и на мини-паркинги – 700 квадратни метра. Единствената възможност, която остана за финансирането й, е от средствата от временно-преместваеми съоръжения. До този момент сме събрали 218 хиляди лева, съобщи на пресконференция кметът на район „Източен” Петър Петров. Той допълни, че най-големият проект, който се реализира е на улица „Буная” в квартал „Изгрев”, където в момента се правят тротоари и два мини-паркинга. Нови тротоари ще има още на улиците „Орловец”, „Мургавец”, „Месемврия”, на част от улица „Богомил” и други. До края на септември ще се постараем да изпълним най-належащите искания на гражданите, допълни Петър Петров.

528 хиляди лева наеми за гаражи са платили до този момент гражданите на район „Източен”, съобщи кметът Петър Петров. Цялата сума е приведена на Община Пловдив, която до този момент не е инвестирала нито лев в инфраструктура в „Източен”. За това от ръководството са изпратили писмо до кмета Славчо Атанасов, в което питат защо парите на гражданите не се инвестират обратно в района

Имаме една папка с кореспонденция, в която ние питаме, а те ни отговорят, че ще бъде заложено изграждането на инфраструктура и при нас. Всичко е във кръга на „ще” и „ако”. Във всички поръчки, които започва Община Пловдив, нашият район винаги е на последно място, надяваме се да стигнат и до нас, заяви от своя страна заместник-кметът Златин Велев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *