17/04/2024

Общината кандидатства за модерен лъчетерапевтичен комплекс

Община Пловдив внесе в МРРБ проект за изграждане на модерен Лъчетерапевтичен комплекс в Комплексния онкологичен център, съобщи зам.-кметът по Европейски политики и социални дейности Георги Търновалийски. Общата стойност на проекта е 9 993 212, 90 лева, а съфинансиранто, което трябва да осигури  Община Пловдив е в размер на 324 028,81 лв. Целта на проектното ни предложение е подобряване и модернизация на здравната инфраструктура на Комплексния онкологичен център в Пловдив, поясни зам.-кметът. Това ще стане чрез въвеждане в експлоатация на медицинско оборудване за прилагане на високотехнологични болнични дейности по отношение на диагностиката и лечението на злокачествените заболявания.

В резултат на реализацията на този проект, който ще е с продължителност 14 месеца, ще се подобри лечебната инфраструктура в област Пловдив и Южен централен район, ще се  увеличи ефективността на  лечението на злокачествените заболявания. Това ще доведе до подобряване като цяло на здравния статус на населението и качеството на предоставяните медицински услуги в региона, счита Георги Търновалийски. И не на последно място, ще се повиши конкурентоспособността на Комплексен онкологичен център – Пловдив ЕООД, чрез разширяване и подобряване качеството на предлаганите от него здравни услуги.

Средства, които ще получим по Оперативната програма са 6 500 000 лв., съфинансирането от страна на Община Пловдив е 324 028,81 лв., а останалите около 3 млн. лв. ще са от средства на Комплексния онкологичен център за строителство на бункерите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *