25/04/2024

Наближава 10 септември, идва ли апокалипсис с кометата Еленин?- видео

Един от специалистите по различните форми на извънземен живот – астроном от Аржентина, предлага смелата хипотеза за това, че с кометата, получила името Еленин, се носи към Земята ни повече, ни по-малко…извънземна цивилизация. Кометата според разчетите на астрономите ще бъде в перигей спрямо нашата планета през септември. Думите на аржентинеца мнозина възприеха като странна шега. Но това, че в опашката на кометата действително се наблюдават някои нестандартни за този вид небесни тела процеси, признават всички.

Кометата Еленнин, или както я наричат привържениците на теориите на аржентинеца планетата Х, може да предизвика на Земята силни геомагнитни смущения, което ще повлече след себе си природни аномалии. Странно е, но защо САЩ именно през първия месец на есента планират да тестват своята система за безопасност на държавата? Не е ли кометата Еленин причина за това?

Кометата е получила името си в чест на сътрудника от руския институт „Келдиш“ Леонид Еленин. Именно той на 10 декември 2010 година я открил на снимки, направени от оборудването на обсерватория в Ню Мексико. Принципно кометата не се отличава от стотиците други, бродещи из космическото пространство. Но нейната огромна опашка има много странни параметри – факт, който развълнува много учени по света.

Именно опашката е плодородната почва за възникването на най-неочаквани версии за природата на кометата и нейния състав. Тази опашка предизвика Серхио Тоскано – въпросният аржентински астроном, уважаван в научните среди, да направи извода, че кометата не е толкова проста, както би могло да се помисли. Той твърди, че в опашката й има клъстер, тоест съвкупност от няколко елементи с еднаква прирора. Този клъстер би могъл да бъде както от псевдокомети, така и от истински извънземни кораби, влези в опашката на кометата Еленин, за да се защитят от потоците космически частици. Ученият, който е с 40-годишен изследователски опит на звездните светове, се позовава на данни от китайски изследователски комплекси, наблюдаващи Еленин. Китайските специалисти водят активна съвместна работа с Рози Редфилд, директор на биологическата програма на НАСА.

Сензационната новина за приближаване на космически пришълци към Земята беше публикувана в много испаноезични вестници. Но публикацията била съпроводена със скандал тъй като изследванията на Тоскано били обявени за първоаприлска шега, приета сериозно единствено от някои неадекватни хора. Действително публикация на 1 април е имало, но в нея ставало дума за някакви НЛО, кръжащи около Сатурн и засечени от радиотелескоп на НАСА. В тази публикация се твърдяло, че извънземни са предали своя ДНК, което уж бил установил някакъв си китайски учен.

Професор Тоскано обаче заявил, че неговата публикация няма нищо общо с този вестникарски майтап и побързал да обвини журналистите в изкривяване на представената от него информация. Тоскано твърди, че и НАСА се е убедила, че кометата Еленин се движи в космоса много странно.

И така: В какво се състои истинската уникалност на тази комета? Орбитата на Еленин постоянно се променя, като ту се разширява, ту  се смалява в течение на няколко дни. Това се потвърждава от наблюденията на астрономи от Канарските острови. Учените твърдят, че и самата комета изменя своя диаметър – нещо, което досега не се е наблюдавало при подобни космически обекти. Но най-главното е, че в опашката на кометата действително има от споменатите по-горе клъстери. Именно клъстери, защото той не е един, а са два. Учените предлагат хипотезата, че именно клъстерите са причина за нарушенията в орбитата на кометата.

Според разчетите на професор Тоскано кометата Еленин трябва да дойде на разстояние от 60 хил. километра до Земята. Това е пет пъти по-близо, отколкото е разстоянието до Луната. Това необикновено събитие трябва да се случи на 10 септември 2011 г. Учените продължават да връзват логични вериги – те твърдят, че сега разбират защо в Русия се строят противоядрени убежища. Руснаците не желаели да загинат заради някаква си комета и техният пример трябва да бъде последван от други народи.

По-нататък астрономите си спомнят, че дори Ватикана отдавна е признал съществуването на извънземни цивилизации. А това пък означава, че е дошло време да се срещнем с тях.

Към твърденията на аржентинеца можем да се отнесем различно. Да се посмеем, приемайки информацията му, да я пропуснем край ушите си, или да хукнем да копаем дълбоко убежище. Но фактът си е факт – кометата Еленин действително не е обкиновена. Ще ни донесе ли тя космическа катастрофа или просто ще премине покрай нас – това е големият въпрос??? Но легендата за Нибиру – тайнствената планета, която се връща към Слънцето веднъж на 3500 години, придобива нови очертания. Въпросът явява ли се в крайна сметка кометата комета, или е нещо друго, си остава открит.

Струва си обаче да се отбележи, че преди 3500 години нищо особено не се е случило на Земята. Продължила е да съществува достатъчно проучената египетска цивилизация без намеци за унищожение.  Защото ако се случи сблъсък с комета като Еленин за никакво по-нататъшно продължение на цивилизацията не може да става дума.

Серхио Тоскано продължава да се опитва да предпази човечеството. А на човечеството му остава единствено да чака 10 септември и за пореден път да се надява на най-доброто.

http://tainy.net/23327-zagadochnaya-kometa-elenina-priblizhaetsya-k-zemle.html#ixzz1UcrJbPGQ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *