29/03/2024

Лекарите – притеснени от ромските нападения над линейки

Управителният съвет на РК на БЛС Пловдив е изключително обезпокоен от публикацията в медиите за ексцесии на роми спрямо екипи на ЦСМП – спешна помощ.
Спешните екипи на ЦСМП – Пловдив, както и всички дежурни структури са доказали своя професионализъм и съпричастност в годините с навременна, точна и изчерпателна медицинска помощ, оказана на заболели и пострадали. Последният случай на тази адекватност бе демонстриран при оказване на спасителните мероприятия от 15.06.2011 – катастрофиралият автобус на 130 км на магистрала Тракия. Материалът, изнесен в медиите, буди тревожност и за реален отказ от посещение на спешните екипи в града и областта, с което нуждаещите се от спешна помощ да бъдат лишени. Необходимо е да бъде анализиран  материалът и чрез разяснителна дейност от отговорните институции,  в които да бъдат включени съответни фондации и пациентски организации, за облекчаване работата на ЦСМП.

РК на БЛС Пловдив е готова за среща с фондации; национална пациентска организация и Комисиите по „Здравеопазване” към съответните общини за съвместна дейност по повдигнатия казус, съобщават от колегията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *