20/04/2024

ГЕРБ Пловдив Област представи още трима свои кандидати за кметове

Даскалов, Георгиев и Вълчинов

Двамата бизнесмени Иван Вълчинов и Васко Даскалов и директорът на ОУ „Отец Паисий“ Вълчо Георгиев са трите лица, с които ГЕРБ излиза на предизборна битка за кмет в Общините Стамболийски, Перущица и Куклен.

“В Стамболийски имахме няколко номинации, но се спряхме на инженер Вълчинов и се радвам, че беше одобрен от Изпълнителната комисия. Той е в местния биснес от 1993-та година, разпознаваема личност, работохолик и мисля, че  ще бъде  най-подходящият кмет на Общината“, заяви на пресконференция днес общинският ръководител на ГЕРБ Стамболийски Стоян Богданов.Колегата му от ГЕРБ Куклен Добрин Миладинов посочи, че е имало сходна ситуация и в тяхната общинска структура, която се е обединила около кандидатурата на Вълчо Георгиев. „Ако трябва да перифразирирам един известен филм от миналото – „Най-добрият човек, когото познавам“, за нашия кандидат-кмет бих казал така: Той е най-честният човек, когото познавам“.

Общинският ръководител на ГЕРБ Перущица Васко Даскалов, който е и кандидат-кметът на ГЕРБ в Общината, заяви пред медиите, че за него е чест и отговорност да участва в изборите.

Тримата кандидати посочиха, че принцип в предизборната кампания ще им бъде  толерантността и очертаха приоритетите в управлението на Общините, за които ще се състезават.

Иван Вълчинов: Стамболийски трябва да възроди зеленчукопроизводството

„В програмата ми за управление на Община Стамболийски ще наблегна на възраждане на зеленчукопроизвоството – нашият регоин е с богата земя, която може да изхранва населението“, заяви Иван Вълчинов. По думите му, сега цялата реколта стои по домовете на хората или се предлага пред вратите им. „Моето виждане е, че изкупуването  и пласментът трябва да се организира. Ще работя с европейски системи за финансиране да възродим времето, в което хората имаха по три реколти – ранна, средна и късна,  за да може вместо да губят, те да печелят от богатата ни земя.“ Това ще е един от пътищата, по които ще се върви и за намаляване на безработицата в Общината.

„В момента няма особено желание за чужди инвестиции в нашия регион, има няколко предприятия, повечето от които дребни и още няколко в сферата на услугите и  търговията – като резултат, младите хора бягат да работят в областните центрове Пловдив и Пазарджик.“

За съживяване на Община Стамболийски кандидат кметът на ГЕРБ ще избере като приоритет още инфраструктурата, чистотата, озеленяването и спорта. Той се ангажира да води съвременна и интелигентна предизборна кампания, а в бъдещото управление да приложи всичките си умения като успешен мениджър, както и житейския си опит.

Вълчо Георгиев: Ръководя училището в Куклен добре, щом кметът иска от неговия бюджет 107 хил. лв. за строителство

„От 1998-ма година съм директор на училището в Куклен.  От 3 години го стопанисвам чрез делегираните бюджети и смея да твърдя, че се справям добре. Смущава ме, че на последните две общински сесии сегашният кмет на Общината иска от училищните средства да му дам 107 хил. лв. за строителни дейности.“ Това съобщи пред медиите кандидатът за кмет на Куклен Вълчо Георгиев, за когото е чудно как при непрестанните продажби на общинска земя например не стигат пари за строителни дейности и трябва да се иска от парите  на училището.

Като приоритети Георгиев посочи подобряване на инфраструктурата и туризма.
„Ще наблегна на детските площадки. Ако дойдете и видите как изглеждат, ще разберете защо родителите се страхуват за живота на децата си. Аз смятам, че могат да имат друга визия – безопасни и със съвременни детски уреди. И още – за млечната кухня 4 години не стигнаха да се изгради. Когато се роди моето внуче, темата беше актуална, сега то порасна, кухня още няма… Другото, на което ще наблегна, е развитие на Общината като туристическа дестинация“, каза кандидат-кметът на ГЕРБ за Куклен Вълчо Георгиев.

На въпрос как ще се пребори със сегашния кмет, който ще се състезава за 4-ти мандат, той отговори: „Аз съм за по-добро финансово управление на Община Куклен  се надявам хората с разум да заложат на моята кандидатура“. А общинският ръководител на ГЕРБ Куклен Добрин Миладинов допълни, че е дошло времето да се сложи край на неправилната политика в Общината. „След последната пресконференция, на която ви разказахме за някои нарушения, ваш колега написа нещо изключително точно и ще си позволя да го цитирам: „ Инвестираш в 1000 човека и получаваш достъп до милиони“ – ето на тази политика искаме да сложим край“.

Васко Даскалов: Популяризираме Перущица като културно-историческа дестинация

„Какво е Перущица без своята история? Всички сте чували за Червената църква, за големия паметник над града… Сега този паметник, който се стопанисва от Общината, се руши. А за Червената църква средства отпуска именно правителството на ГЕРБ! Моята идея е съхранението на паметниците на културата и историческите места да станат приоритет на местната власт“ – заяви Васко Даскалов, кандидат за кмет от ГЕРБ на Перущица.

Той е сред основателите на ГЕРБ в града – „Беше гроздобер, изключително важно време за Общината, тъй като районът е лозаро-винарски. Ще заложа на развитието на този сектор и понеже хората са далече от възможностите за европейско финансиране в него, имам идея за създаване на информационни центрове“, каза още Даскалов.
Сред приоритетите му е и трайното решаване на проблемите с водоснабдяването, основният от които – летният режим  за 2/3-ти от града – той припомни, че беше решен с помощта на народните представители от ГЕРБ от 17 МИР Пловдив Област.
„Ще водя предизборна борба без компромати. И ще заложа на прозрачно управление“, декларира още Васко Даскалов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *