19/04/2024

25 атакуват кметския стол на Пловдив, бюлетината – дълга метри

За местните избори в Пловдив, които са в края на октомври, са се регистрирали 45  партии, коалиции и инициативни комитети. Доста са и мераклиите за кметския стол – 25. По всяка вероятност те ще бъдат и водачи на листите за общинските съветници, съобщи Илиян Иванов, председател на Общинската избирателна комисия в Пловдив. Той уточни, че в комисията са регистрирани 36 политически партии, 4 коалиции и пет инициативни комитети.От 29 август до 20 септември 2011 г. ще се извърши и поименната регистрация на участниците в листите за общински съветници и кандидатите за кмет на Пловдив. Единственият независим кандидат е Нанко Кушеков, който е издигнат от инициативен комитет. Другите три комитета са за издигане общински съветници, уточнява РП.

Ще имаме проблем с бюлетината на общинските съветници, обяви Илиян Иванов. По думите му тя ще представлява няколко метрова бюлетина, дори с изписването на имената само на първите трима.

Той оповести още, че до сега е изпратена само една жалба за работата на ОИК-Пловдив, до ЦИК. Тя е депозирана от ДПС и е за съмнения за незаконосъ0бразно избран член на комисията, който да подписва протоколи и решения при отсъствие на председателя.

Председателят на ОИК – Пловдив, обяви още, че за местния вот ще бъдат изнесени 6 подвижни избирателни урни за хората с увреждания. До 23 септември тези хора трябва да подадат заявление до районната администрация с изписани три имена, ЕГН, постоянен адрес и копие от документ, който показва степента на инвалидност. Заявлението може да се подаде също така по електронен път, факс или писмо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *