17/05/2021

25 атакуват кметския стол на Пловдив, бюлетината – дълга метри

За местните избори в Пловдив, които са в края на октомври, са се регистрирали 45  партии, коалиции и инициативни комитети. Доста са и мераклиите за кметския стол – 25. По всяка вероятност те ще бъдат и водачи на листите за общинските съветници, съобщи Илиян Иванов, председател на Общинската избирателна комисия в Пловдив. Той уточни, че в комисията са регистрирани 36 политически партии, 4 коалиции и пет инициативни комитети.От 29 август до 20 септември 2011 г. ще се извърши и поименната регистрация на участниците в листите за общински съветници и кандидатите за кмет на Пловдив. Единственият независим кандидат е Нанко Кушеков, който е издигнат от инициативен комитет. Другите три комитета са за издигане общински съветници, уточнява РП.

Ще имаме проблем с бюлетината на общинските съветници, обяви Илиян Иванов. По думите му тя ще представлява няколко метрова бюлетина, дори с изписването на имената само на първите трима.

Той оповести още, че до сега е изпратена само една жалба за работата на ОИК-Пловдив, до ЦИК. Тя е депозирана от ДПС и е за съмнения за незаконосъ0бразно избран член на комисията, който да подписва протоколи и решения при отсъствие на председателя.

Председателят на ОИК – Пловдив, обяви още, че за местния вот ще бъдат изнесени 6 подвижни избирателни урни за хората с увреждания. До 23 септември тези хора трябва да подадат заявление до районната администрация с изписани три имена, ЕГН, постоянен адрес и копие от документ, който показва степента на инвалидност. Заявлението може да се подаде също така по електронен път, факс или писмо.

(Visited 69 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *